ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Πένες ογκρατέν με αλλαντικά

Newsroom eleftherostypos.gr

O Πέτρος Συρίγος ξεκινά νόστιμα την εβδομάδα, φτιάχνοντας πένες ογκρατέν με αλλαντικά και τυριά. Πεντανόστιμες, λαχταριστές, ένα φαγητό που λατρεύουν όλοι.

Υλικά

500 γραμμ. πένες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
150 γραμμ. μπέικον
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
150 γραμμ. καπνιστό μπούτι χοιρινό
150 γραμμ. λουκάνικο Φρανκφούρτης
1 πιπεριά Φλωρίνης
Αλάτι & πιπέρι

Για την κρέμα
100 γραμμ. βούτυρο
100 γραμμ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
300 γραμμ. τυρί κρέμα
1 κρόκος αυγού
Αλάτι & πιπέρι

Για το γκραντινάρισμα
150 γραμμ. γραβιέρα
1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά

Για το ταψί
Βούτυρο
Φρυγανιά

Διαδικασία

Βράζετε τις πένες 2 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι λέει η συσκευασία, τις κρυώνετε κάτω από νερό και ραντίζετε με λίγο λάδι.

Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα να ζεσταθεί. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο, το αφήνετε να λιώσει και προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το ζεστό γάλα, ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να δέσει. Οταν κοχλάσει, βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το τυρί, τον κρόκο αυγού και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετε για λίγο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο μπέικον, την πιπεριά και το λουκάνικο να σοταριστούν και αυτά λίγο. Οταν πάρουν ωραίο χρώμα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να πάρει μία βράση και σβήνετε τη φωτιά.

Σύνθεση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τις πένες, την κρέμα, τα αλλαντικά που έχετε στο τηγάνι με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Σε ένα πυρέξ βάζετε βούτυρο και λίγη φρυγανιά (αυτό βοηθάει, ώστε να βγει ολόκληρο το κομμάτι όταν κόψετε). Μεταφέρετε τις πένες στο πυρέξ και βάζετε την τριμμένη γραβιέρα από πάνω και φρυγανιά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Καγιανάς παραδοσιακός με σύγκλινο Μάνης

Προσοχή: Αν έχετε πάρει αυτά τα ζυμαρικά πετάξτε τα – Ο ΕΦΕΤ τα ανακαλεί λόγω επικίνδυνης ουσίας

Tinad

Η συνταγή της ημέρας: Gnocchi πατάτας με μπέικον

H συνταγή της ημέρας: Σαλάτα ζυμαρικών με πένες και κατίκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονόπιτα με τυρί και πιπεριά 

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Καπονάτα σικελιάνικη από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα

Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες