ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Γρήγορη καρμπονάρα σε 10 λεπτά

Newsroom eleftherostypos.gr

Γρήγορη καρμπονάρα, έτοιμη σε 10 λεπτά! Μια συνταγή για όσους λατρεύουν την μακαρονάδα αυτή και δεν τους περισσεύει χρόνος για μαγειρική.

Υλικά

300 γραμμ. σπαγγέτι
10 τμχ μανιταρια
6 φέτες μπέικον
100 γραμμ. παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο
250 ml κρέμα γαλακτος
100 ml κρασι
Θυμάρι
Μαϊντανό
Αλατι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά όσο λέει η συσκευασία σας. Κόβετε σε κομματάκια και σε φέτες το μπέικον.
Βάζετε λιγο ηλιέλαιο στο τηγάνι και προσθέτετε το μπέικον και μετά από λίγο τα μανιτάρια. Όταν σοταριστούν, προσθέτετε το σκόρδο, σβήνετε με κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.

Όταν πάρει βράση, αφήνετε 2-3 λεπτά και προσθέτετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι.  Ρίχνετε θυμάρι, μαϊντανό, αλατοπίπερο και παρμεζάνα. Σερβίρετε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Χωριάτικη μακαρονάδα με λουκάνικο

Έξυπνα tips για να φάτε, χωρίς άγχος, σουβλάκι και καρμπονάρα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Λινγκουίνι με καραμελωμένα ντοματίνια και μανούρι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σπέσιαλ μακαρονάδα με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια στο φούρνο με γαρίδες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πένες primavera από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα φούρνου με τόνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με πεντανόστιμα σουτζουκάκια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονάδα φούρνου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου