ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Τσουρέκι με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Φτιάξτε αυτό το πεντανόστιμο γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα και πραλίνα σήμερα κιόλας.

Υλικά

1 συσκευασία μείγμα για τσουρέκι Easy Bake
140 γραμμ. χλιαρό νερό
50 γραμμ. πραλίνα φουντουκιού
1 αυγό
Τσιπς σοκολάτας για τη διακόσμηση

Διαδικασία

Αναμειγνύετε τη μαγιά με χλιαρό νερό, περίπου στους 40 βαθμούς, ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Παράλληλα, ρίχνετε το περιεχόμενο της συσκευασίας στον μεγάλο κάδο του μίξερ. Προσθέτετε την ενεργοποιημένη μαγιά στα στερεά υλικά.

Ξεκινάτε το χτύπημα στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα με το εξάρτημα του γάντζου. Όταν σχηματιστεί μια ζύμη που έχει τυλιχτεί γύρω από τον γάντζο του μίξερ, σταματάτε το χτύπημα. Αφαιρείτε τον κάδο από το μίξερ.

Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 50 βαθμούς και βάζετε το ζυμάρι σας με τον κάδο στη στόφα, για 30 λεπτά. Το ζυμάρι πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο και να αφρατέψει. Βάζετε τον κάδο ξανά στο μίξερ και χτυπάτε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα, πάντα με το εξάρτημα του γάντζου. Η ζύμη πρέπει να τυλιχτεί ξανά σε μπάλα γύρω από τον γάντζο. Στη συνέχεια βάζετε ξανά τη ζύμη για 30 λεπτά, στη στόφα, με τον κάδο.

Με τη βοήθεια μιας χούφτας μεταφέρετε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας. Κόβετε τη ζύμη σε τρία ίσα κομμάτια. Με τα χέρια πλάθετε κάθε κομμάτι σε αφράτο φυτίλι. Παίρνετε ένα από τα τρία φυτίλια και με τα χέρια το πλαταίνετε, ώστε να απλώσετε τη γέμιση. Με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής ή μιας σπάτουλας σχηματίζετε μια λωρίδα με πραλίνα φουντουκιού. Καλύπτετε την πραλίνα με την άλλη άκρη της ζύμης και συνεχίζετε μέχρι το τέλος του φυτιλιού. Με τα χέρια ρολάρετε απαλά το φυτίλι ώστε να κλείσει ομοιόμορφα.

Στήνετε τώρα όλα τα φυτίλια κάθετα, το ένα δίπλα στο άλλο. Ξεκινάτε να πλέκετε από τη μέση, συνεχίζοντας προς τα κάτω και μετά προς τα πάνω. Στο τέλος της πλεξούδας αφήνετε ένα λεπτό ζυμαράκι το οποίο πιέζετε και τοποθετούμε πάνω στην πλεξούδα. Μεταφέρετε το τσουρέκι μας στη λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα.

Βρέχετε επιφανειακά το τσουρέκι με λίγο νερό και το μεταφέρετε για τελευταία φορά στη στόφα για 30 λεπτά. Στη συνέχεια αλείφετε το φουσκωμένο τσουρέκι με χτυπημένο αυγό ώστε να γυαλίσει. Πασπαλίζετε από πάνω τσιπς σοκολάτας για διακόσμηση. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 για 40 λεπτά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Το απόλυτο κέικ με 3 διαφορετικές σοκολατένιες υφές

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατένια μάφινς με 4 υλικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατένιο mud cake

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα με μους από φυστικοβούτυρο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Με σαφράν και σοκολάτα ανεβάζετε τη λίμπιντο

H συνταγή της ημέρας: Τραγανή τάρτα σοκολάτας με κεράσια

Η συνταγή της ημέρας: Τρουφάκια με μαύρη σοκολάτα

Η συνταγή της ημέρας: Ρολό σοκολάτας με παντεσπάνι