Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικά τυλιχτά σουβλάκια

Newsroom eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχει πιο απολαυστικό και γρήγορο φαγητό από τα σπιτικά τυλιχτά σουβλάκια δια χειρός Πέτρου Συρίγου! Είτε είστε λάτρεις του χοιρινού κρέατος, είτε του κοτόπουλου, δοκιμάστε το πιο αγαπημένο γεύμα με δυο σως έκπληξη!

Υλικά

Για τα χοιρινά σουβλάκια
500 γραμμ. χοιρινό λαιμό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
½ ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
1 μικρό κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
Αλάτι & πιπέρι
Πιπεριές
Κρεμμύδια

Για τα σουβλάκια κοτόπουλου
500 γραμμ. μπούτι κοτόπουλο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
½ ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

Σως για το χοιρινό
200 γραμμ. κατίκι Δομοκού
½ αγγούρι
1 σκελίδα σκόρδο
Άνηθος

Σως για το κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας σόγια σως
1 κουταλιά της σούπας worcestershire σως

Για το σερβίρισμα
Πίτες για σουβλάκια
Κρεμμύδι
Ντομάτα
Μαϊντανός

Διαδικασία

Για τα χοιρινά σουβλάκια: Κόβετε σε κύβους 4εκ. τον χοιρινό λαιμό. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας, βάζετε το κομματάκια χοιρινού εκεί, ανακατεύετε και αφήνετε για λίγο στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Βουτάτε τα 4-5 ξυλάκια σε νερό (αυτό βοηθάει στο να μην μας καούν στο ψήσιμο). Περνάτε στο ξυλάκι τα κομμάτια χοιρινό και ενδιάμεσα αν θέλετε βάζετε κρεμμύδι, ντομάτα, πιπεριές. Ψήνετε ή στο σχαροτήγανο, ή στον φούρνο ή στη σχάρα.

Για τη σως: Θα κάνετε ένα διαφορετικό τζατζίκι. Τρίβετε το αγγούρι στον τρίφτη, αλατίζετε και το στύβετε με το χέρι για να αφαιρέσετε τα υγρά. Σε ένα μπολ προσθέτετε το κατίκι, το γιαούρτι, το τριμμένο σκόρδο και τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Για τα σουβλάκια κοτόπουλο: Κόβετε το μπούτι σε κομματάκια. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας, βάζετε το κομματάκια κοτόπουλο, ανακατεύετε και αφήνετε λίγο στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Βουτάτε τα 4-5 ξυλάκια σε νερό (αυτό βοηθάει στο να μην μας καούν στο ψήσιμο). Περνάτε στο ξυλάκι τα κομμάτια κοτόπουλο και ενδιάμεσα αν θέλετε βάζετε κρεμμύδι, πιπεριές. Ψήνετε ή στο σχαροτήγανο, ή στον φούρνο ή στη σχάρα.

Για τη σως κοτόπουλου: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σουβλάκια σολομού και θαλασσινών

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Προσοχή: Αν έχετε πάρει αυτά τα σουβλάκια πετάξτε τα – Προειδοποιεί ο ΕΦΕΤ

Μιχάλης Μάρδας

Η συνταγή της ημέρας: Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα

admin

Απίστευτο: Έκλεψαν τα… σουβλάκια από ντελιβερά στον Πύργο

Evanthia Karra

Ήθελε να περάσει ναρκωτικά στη φυλακή κρυμμένα σε σουβλάκια

Ανδρέας Ντίνης

Με σουβλάκια και πέναλτι η επίσημη πρώτη του VAR στην Super League 1 [βίντεο]

Ανδρέας Ντίνης

Αύξηση της τιμής στα σουβλάκια από την Πρωτομαγιά

Μιχάλης Μάρδας