ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατένιο mud cake

Newsroom eleftherostypos.gr

Το θεϊκό αυτό γλυκό κρύβει μια απολαυστική έκπληξη στο εσωτερικό του! Ο Πέτρος Συρίγος σερβίρει σοκολατένιο mud cake, που πρέπει να δοκιμάσετε.

Υλικά

300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175 γραμμ. ζεστό νερό
250 γραμμ. ανάλατο βούτυρο
250 γραμμ. σοκολάτα
125ml γάλα
55 γραμμ. κακάο
4 αυγά
550 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γραμμ. στιγμιαίος καφές
30 ml ηλιέλαιο
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού σόδα
10 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
5 γραμμ. αλάτι
1 συσκευασία ganache

Διαδικασία

Δημιουργείτε ένα μπαίν μαρί βάζοντας ένα κατσαρολάκι με νερό στην εστία και από πάνω ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ (προσοχή μην ακουμπάει στο νερό το μπολ). Βάζετε στο μπολ την σοκολάτα που έχετε κόψει σε κομματάκια, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ζεστό νερό που μέσα έχετε διαλύσει τον στιγμιαίο καφέ. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν καλά. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5 λεπτά.

Όσο λιώνει αυτό, σε ένα άλλο μπολ βάζετε τα στέρεα υλικά (αλεύρι, κακάο, μπέικιν ,αλάτι, σόδα). Όταν βγάλετε το μπολ με τη σοκολάτα από το μπαίν μαρί, προσθέτετε το γάλα, ανακατεύετε με ένα μιξεράκι χειρός ή με σύρμα, τα αυγά, το ηλιέλαιο και το μείγμα με τα στέρεα υλικά (καλό είναι να το περάσετε από σίτα για να μην έχει μπαλάκια). Αφού ανακατέψετε καλά αφήνετε στην άκρη. Το μείγμα είναι έτοιμο.

Θα χρησιμοποιήσετε αποσπώμενη φόρμα κέικ 20 εκ.. Αν δεν έχετε, μπορείτε να το βάλετε και σε κατσαρολάκι ύψους 20 εκ.. Κόβετε 2 κομμάτια λαδόκολλα, ένα στρογγυλό για να βάλετε στον πάτο και ένα να μπει γύρω γύρω. Λαδώνετε την κάτω πλευρά με λίγο ηλιέλαιο για να πατήσει καλά η στρογγυλή λαδόκολλα. Λαδώνετε και το στεφάνι της φόρμας και βάζετε τη λαδόκολλα γύρω γύρω (τη βάζετε γιατί θέλετε να έχει ύψος επειδή το κέικ φουσκώνει αρκετά). Ψήνετε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 2 ώρες. Τον φούρνο δεν τον ανοίγετε καθόλου κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
υμε καθόλου κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Βγάζετε από τον φούρνο και το βάζετε ανάποδα σε διάτρητο σκεύος, όπως στη σχάρα του φούρνου ώστε να κρυώσει και να παίρνει αέρα για να μη πανιάσει. Ζεσταίνετε στον φούρνο μικροκυμάτων τη γκανάζ για 2 λεπτά στα 400watt και ρίχνετε πάνω από το κέικ. Για σχέδια με λευκή σοκολάτα, λιώνετε 150 γραμμ. λευκή σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων στα 400watt για 3 λεπτά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με 4 υλικά

Η συνταγή της ημέρας: Το απόλυτο κέικ με 3 διαφορετικές σοκολατένιες υφές

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τσουρέκι με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρό κέικ με γραβιέρα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Carrot cake με frosting

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατένια μάφινς με 4 υλικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ πορτοκαλιού με γλάσο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτο κέικ σαν της μαμάς

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου