Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κανελόνια κρέπας γεμιστά με κιμά

Newsroom eleftherostypos.gr

Tα αγαπημένα μας κανελόνια γεμιστά με κιμά φτιαγμένα με την δική σας ζύμη για κρέπες! Μπορείτε να τα απολαύσετε κι αλλιώς, όπως γεμιστά με σπανάκι, με ζαμπόν, τυρί και μπεσαμέλ. O Πέτρος Συρίγος έχει πάντα τη λύση!

Υλικά

Για τις κρέπες

1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα γάλα
4 αυγά
Λίγο αλάτι

Για τον κιμά

750 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά (ελιά)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml κρασί λευκό
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
150 γραμμ. τυρί πεκορίνο τριμμένο
1 αυγό
1 ξύλο κανέλα
150 γραμμ. σφιχτή μπεσαμέλ
Αλάτι & πιπέρι

Για την μπεσαμέλ
120 γραμμ. βούτυρο
120 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρογάλα
1/2 κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
3 κρόκους
5 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Για το στήσιμο

250 γραμμ. σάλτσα ντομάτας
200 γραμμ. τυρί πεκορίνο τριμμένο

Διαδικασία

Για τις κρέπες: Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός. Ψήνετε τις κρέπες σε αντικολλητικό τηγάνι και τις κρατάτε στην άκρη.

Για την μπεσαμέλ: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα, το κρεμμύδι, το δαφνόφυλλο, το αλάτι, το πιπέρι και βάζετε στη φωτιά να ζεσταθεί. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι προσθέτετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και, όταν λιώσει, προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε για 3 λεπτά έως ότου ενσωματωθούν και ψηθεί λίγο το αλεύρι. Προσθέτετε σταδιακά το ζεστό γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας με σύρμα. Όταν τελειώσετε με το γάλα, σβήνετε την μπεσαμέλ από τη φωτιά όταν αρχίζει να κάνει κάποιες φουσκαλίτσες. Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, την παρμεζάνα και τους κρόκους και ανακατεύετε με σύρμα.

Για τον κιμά: Σωτάρετε σε ελαιόλαδο τον κιμά καλά να πάρει χρώμα, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, συνεχίζετε το σωτάρισμα και προσθέτετε τον πελτέ, την κανέλα. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με κρασί. Βράζετε τον κιμά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 15 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Βγάζετε από την εστία και βάζετε τον κιμά σε ένα σουρωτήρι. Όταν κρυώσει λίγο, προσθέτετε την μπεσαμέλ, το αυγό και το τριμμένο τυρί.

Για το στήσιμο: Απλώνετε τις κρέπες στον πάγκο. Απλώνετε λίγο τυρί στις κρέπες και στο κέντρο βάζετε τον κιμά. Τυλίγετε ρολάροντας τις κρέπες μια μια, κλείνοντας καλά απ’ όλες τις πλευρές.
Σε ενα πυρέξ βάζετε λίγη σάλτσα ντομάτας ώστε να έχει υγρασία από κάτω και στρώνετε όλες τις κρέπες την μια δίπλα στην άλλη. Προσθέτετε πάλι από πάνω λίγη σάλτσα ντομάτας (είτε έτοιμη σε βαζάκι, είτε σάλτσα ντομάτας που μας εχει περισσέψει) και πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο, για να σας κάνει ωραία κρούστα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά με κιμά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια με κιμά σαν της μαμάς

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μπουγάτσα με κιμά και κασέρι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα με κιμά από τον Κυριάκο Μελά

Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες φούρνου με αλλαντικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ο μαμαδίστικος μουσακάς του Πέτρου Συρίγου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με κιμά και μείγμα τυριών

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια φούρνου σε αρωματική σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο