Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτική πίτσα με μπέικον και ψητά αυγά

Newsroom eleftherostypos.gr

Τι καλύτερο από μία διαφορετική και πεντανόστιμη σπιτική πίτσα με μπέικον και ψητά αβγά… Εύκολη και γρήγορη, πρέπει να τη φτιάξετε.

Υλικά

8 φέτες μπέικον
1½ κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
1½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
230 γραμμ. μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 μεγάλα αυγά
Αλάτι & πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Αλείψτε με λίγο λάδι ένα ταψί. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το μπέικον να ψηθεί για περίπου τέσσερα λεπτά. Αφαιρέστε το μπέικον από το τηγάνι και αφήστε το σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.

Πασπαλίστε με το καλαμποκάλευρο μια επιφάνεια και ανοίξτε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα με διάμετρο 30 cm. Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί και αλείψτε τη με το λάδι. Πασπαλίστε τη ζύμη με το σκόρδο και απλώστε από πάνω τη μοτσαρέλα, το μπέικον και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Ψήστε στον φούρνο για περίπου 12 λεπτά, αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο και προσθέστε προσεκτικά τα τρία αυγά, σαν να είναι «μάτια». Ξαναβάλτε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για επιπλέον 10 λεπτά. Σερβίρετε όσο είναι ζεστή πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό και το μπούκοβο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

H συνταγή της ημέρας: Γρήγορη πίτσα με ελάχιστα υλικά

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα με κιμά και ντοματίνια

Η συνταγή της ημέρας: Αυγά benedict με σάλτσα από τον Πέτρο Συρίγο

H συνταγή της ημέρας: Στραπατσάδα με ντοματίνια

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα με τρία τυριά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Φωλιές αυγών σε ψωμάκι από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο νόστιμη πίτσα μαργαρίτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο νόστιμη πίτσα μαργαρίτα

admin

Η συνταγή της ημέρας: Αυγά γεμιστά από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο