Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με λεμονάτο αρακά και πατάτες

Newsroom eleftherostypos.gr

Στρώστε τραπέζι με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και φτιάξτε υπέροχο κοτόπουλο με λεμονάτο αρακά και πατάτες.


Υλικά

1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 ολόκληρο κοτόπουλο, τεμαχισμένο
Αλάτι & πιπέρι
1 κιλό baby πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο αποξηραμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
½ φλιτζ. κρασί λευκό
½ φλιτζ. ζωμό κότας
1 φλιτζ. αρακά κατεψυγμένο
Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Λίγο μαϊντανό για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Σε φαρδιά κατσαρόλα με καπάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα βάζετε στο σκεύος και σοτάρετε για 10 -12 περίπου λεπτά, γυρνώντας ανά διαστήματα από όλες τις πλευρές, να πάρουν χρώμα.

Αφαιρείτε το κοτόπουλο και το μεταφέρετε σε πιατέλα. Στο ίδιο σκεύος ρίχνετε τις πατάτες, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δυόσμο και μαγειρεύετε για 8 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να ξεροψηθούν οι πατάτες.

Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε 1-2 λεπτά. Προσθέτετε το βούτυρο, το κρασί, το ζωμό κότας και ανακατεύετε. Ρίχνετε τον αρακά, το χυμό και ξύσμα λεμονιού και τη μουστάρδα, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά.

Επιστρέφετε το κοτόπουλο στο σκεύος και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε στους 180 για 20-25 λεπτά. Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες φούρνου τυλιχτές με μπέικον

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Κλασικό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες με τρία τυριά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Μεγάλη προσοχή: Αν οι πατάτες σου έχουν αυτό το χρώμα είναι επικίνδυνες!

Ανδρέας Ντίνης

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες γεμιστές με θαλασσινά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τσακιστές baby πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Κλασικό μπέργκερ από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πάσχα με αρνάκι μπούτι στο φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πατατοσαλάτα με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο