ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Γαύρος ψητός με λαχανικά στο φούρνο

Newsroom eleftherostypos.gr

O Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει γαύρο ψητό με λαχανικά στο φούρνο, μία ωραία πρόταση για όσους αγαπούν το ψάρι.

Υλικά

2 πατάτες μικρές, καθαρισμένες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2 πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε μικρά καρέ
3 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε φέτες
10 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, κατά βούληση
1 λεμόνι, χυμό
50 γραμμ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
3 ντομάτες ώριμες, περασμένες στον τρίφτη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκούροζ πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Μία πρέζα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κιλό γαύρος, πλυμένος και φιλεταρισμένος
2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε μία μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να τις σκεπάζει, βράζετε τις πατάτες για 10 λεπτά. Σουρώνετε και αφήνουμε στην άκρη. Στρώνετε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μπολ βάζετε τα καρότα, τις κίτρινες πιπεριές, τις βρασμένες πατάτες, το σέλερι και τα μανιτάρια.

Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Περιχύνετε με το βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε τα λαχανικά στο ένα από τα δύο ταψιά και τα ψήνετε στο προεθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζετε το γαύρο.

Σε ένα μπολ ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά. Βουτάτε ένα-ένα τα φιλέτα γαύρου και τα απλώνετε ομοιόμορφα στο δεύτερο ταψί. Ρίχνετε διάσπαρτα και το σκόρδο.

Βάζετε και το ταψί με τα ψάρια στο φούρνο και ψήνετε για 15 λεπτά μαζί με τα λαχανικά. Βγάζετε τα 2 ταψιά από το φούρνο και τοποθετείτε σε πιατέλα το γαύρο μαζί με τα λαχανικά. Πασπαλίζετε με το σχοινόπρασο, ρίχνετε αλάτι και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ανακαλύφθηκε το γηραιότερο ψάρι του κόσμου

Μαρίνα Μπενέκου

Είδος ψαριού ηλικίας 65.000.000 ετών που πιστευόταν ότι έχει εξαφανιστεί ανακαλύπτεται ξανά στη Ρουμανία

Μαρίνα Μπενέκου

Ποια Ευρωβουλή; Ο Αλέξης Γεωργούλης μας ενημερώνει ότι δεν ψήνει το ψάρι και από τις δύο πλευρές!

Γκλέτσος για το «ψάρι ψήνεται και από τις δύο πλευρές»: «Ο,τι πιο ιερό έχω πει»

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Μυρίζει… ψαρίλα; Το κόλπο με κανέλα και μήλο που θα την διώξουν από το σπίτι σου

Tinad

Η συνταγή της ημέρας: Φιλέτο λαβράκι στο φούρνο με σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τσιπούρα γεμιστή με πουρέ πατάτας και σπανάκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μπακαλιάρος τηγανητός από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Φιλέτο ψαριού με πιπεριές και ντομάτα