Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Hot dogs με τσίλι και σαλάτα μαρούλι-καρότο

Newsroom eleftherostypos.gr

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα hot dogs με τσίλι και σαλάτα μαρούλι-καρότο, ακολουθώντας τις οδηγίες του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Υλικά

Για τα σάντουιτς
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
6 λουκάνικα Φρανκφούρτης
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
6 ψωμάκια για hot dog

Για τη σαλάτα

2 φύλλα μαρουλιού, ψιλοκομμένα
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ καρότο, τριμμένο
1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
1κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, κατά βούληση

Για τη σάλτσα τσίλι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
1 φλιτζ. νερό
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι, σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
¼ φλιτζ. κέτσαπ
1 κουταλάκι του γλυκού Worcestershire σάλτσα
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα λουκάνικα, κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύετε για 2 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τα λουκάνικα μέσα στο νερό, μέχρι να τα χρειαστείτε.

Για τη σαλάτα: Σε ένα μπολ βάζετε τα φύλλα μαρουλιού, το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά, τις σταφίδες, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σαλάτα στην άκρη.

Για τη σάλτσα τσίλι: Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε τον κιμά και το κρεμμύδι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να αρχίζει να ψήνεται.

Προσθέτετε τον ντοματοπελτέ, το νερό, το τσίλι, τη ζάχαρη, το κέτσαπ, τη σάλτσα Worcestershire, την πάπρικα, το σκόρδο και το αλάτι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ακόμη. Αποσύρετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει, αδειάζετε το μείγμα του κιμά στον κάδο του μπλέντερ, χτυπάτε για μερικά δευτερόλεπτα και αφήνετε στην άκρη. Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση.

Τοποθετείτε ένα λουκάνικο μέσα σε κάθε ψωμάκι, βάζετε μουστάρδα, απλώνετε 2 κ.σ. σάλτσα τσίλι, μοιράζετε την πράσινη σαλάτα και σερβίρετε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Λεμονάτες πατάτες με χωριάτικα λουκάνικα

Η συνταγή της ημέρας: Γίγαντες με λουκάνικα στο φούρνο

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβέτσι με χωριάτικα λουκάνικα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο