ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σουβλάκια σολομού και θαλασσινών

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει το πιο καλοκαιρινό πιάτο, με γεύσεις και αρώματα Μεσογείου. Τι λέτε, λοιπόν, για σουβλάκια σολομού και θαλασσινών…

Υλικά

¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο θυμάρι, κομμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα ή ρίγανη
2 φιλέτα σολομού, χωρίς δέρμα, κομμένα σε κύβους
½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
8 μεγάλες γαρίδες
170 γραμμ. χτένια
Φέτες λεμόνι

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο, όχι πολύ βαθύ, γυάλινο σκεύος, ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μαντζουράνα. Προσθέτετε στο μείγμα το σολομό, τη πιπεριά, τα χτένια και τις γαρίδες και ανακατεύετε να ενωθούν.

Σκεπάζετε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη, βάζετε στο ψυγείο και αφήνετε να μαριναριστούν τα υλικά για 15-30 λεπτά. Σε 8 μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια, που πρώτα έχετε βρέξει με νερό, περνάτε εναλλάξ ένα κύβο σολομού, πιπεριά, γαρίδα και χτένι.

Ανάβετε το μπάρμπεκιου σε μέτρια φωτιά. Λαδώνετε τη σχάρα του μπάρμπεκιου, τοποθετείτε τα σουβλάκια και κλείνετε το καπάκι. Ψήνετε για 6-8 λεπτά, μέχρι ο σολομός να μπορεί να τρυπηθεί με πιρούνι. Σερβίρετε με συνοδεία από φέτες λεμονιού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Πίτσα, μπέργκερ, σουβλάκια: Σπιτικά και υγιεινά

Η συνταγή της ημέρας: Σολομός με σόγια, μέλι, σουσάμι και λαχανικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμα σαντουϊτσάκια με σολομό

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικά τυλιχτά σουβλάκια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Λαχταριστό burger σολομού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Προσοχή: Αν έχετε πάρει αυτά τα σουβλάκια πετάξτε τα – Προειδοποιεί ο ΕΦΕΤ

Μιχάλης Μάρδας

Η συνταγή της ημέρας: Κροκέτες σολομού από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Η συνταγή της ημέρας: Μύδια αχνιστά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Σολομός με σάλτσα σόγιας και μέλι