ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Καπονάτα σικελιάνικη από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Η κοπανάτα αποτελεί μια από τις αυθεντικές σισιλιάνικες συνταγές για σάλτσα με μελιτζάνες, την οποία μπορούμε να τη συνδυάσουμε με ζυμαρικά, κοτόπουλο ή και σκέτη.

Υλικά

3 μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι λευκό
4 κλωνάρια σέλερι
300 γραμμ. ντομάτες ώριμες
15 ελιές πράσινες
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
50 γραμμ. κουκουνάρι
4 κουταλιές της σούπας σταφίδες σουλτανίνα
60 γραμμ. ζάχαρη
60 ml ξίδι λευκό
Φρέσκος βασιλικός
40 γραμμ. πελτέ ντομάτας
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Κόβετε την κάθε μελιτζάνα σε 12-14 κομμάτια. Αλατίζετε τα κομμάτια μελιτζάνας και τα αφήνετε 30 λεπτά να ξεπικρίσουν. Τα ξεπλένετε και τα στεγνώνετε με πετσέτα. Με αυτό τον τρόπο μειώνετε την πικράδα της μελιτζάνας.

Βάζετε μπόλικο ηλιέλαιο στο τηγάνι και τα τηγανίζετε. Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Κόβετε σε φέτες το κρεμμύδι, το σέλερι και τα σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Κόβετε τις ντομάτες σε κομμάτια, ξαρμυρίζετε την κάπαρη σε άφθονο νερό, αφαιρείτε το κουκούτσι από τις ελιές και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα.

Σκεπάζετε με καπάκι και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το ξίδι, τη ζάχαρη, τον πελτέ και ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα. Αφήνετε να πάρει μια βράση, προσθέτετε τις σταφίδες και τις μελιτζάνες. Γαρνίρετε με βασιλικό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με τρίχρωμα λαχανικά

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο αλα κρεμ με μπέικον και ζυμαρικά

Η συνταγή της ημέρας: Πέννες ογκρατέν με λαχανικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με σάλτσα από ντοματίνια, ελιές, φέτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακό κοτόπουλο με πέτουρα

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτική μακαρονόπιτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο νόστιμη μακαρονάδα έτοιμη σε 10′

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Πόση ποσότητα ζυμαρικών πρέπει να τρώτε για να μην παχύνετε

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Λιγκουίνι με λουκάνικο και ντοματίνια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου