Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Γρήγορη αφράτη τυρόπιτα στο τηγάνι

Newsroom eleftherostypos.gr

Θέλετε να ετοιμάσετε ένα γρήγορο γεύμα και να το συνοδεύσετε με μια σαλάτα ή να φτιάξετε κάτι διαφορετικό για πρωινό; Η γρήγορη αφράτη τυρόπιτα στο τηγάνι του Πέτρου Συρίγου είναι μια έξυπνη επιλογή, γιατί με λίγα υλικά και σε σύντομο χρόνο μπορείς να έχεις ένα νόστιμο πιάτο ή συνοδευτικό.

Υλικά

450 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπαςζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
220 γραμμ. ζεστό γάλα
120 γραμμ. βούτυρο
200 γραμμ. φέτα ή ανθότυρο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ζεστό γάλα (όχι να καίει), το λιωμένο βούτυρο, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Προσθέτετε το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύετε στον πάγκο, μέχρι να γίνει μια ζύμη. Τη βάζετε στο μπολ και σκεπάζετε με μεμβράνη για μια ώρα.

Έπειτα σε αλευρωμένο πάγκο χωρίζετε τη ζύμη σε 8τμχ. Ανοίγετε με τα δάχτυλα ένα ένα τα μπαλάκια, βάζετε λίγη τριμμένη φέτα και κλείνετε το ζυμάρι προς το κέντρο, ώστε να μη σας φύγει το τυρί. Τα κάνετε και πάλι μπαλάκια και τα πατάτε λίγο με το χέρι να ανοίξουν.Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και βάζετε 2-3 μέσα στο τηγάνι, ανάλογα το μέγεθος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Χειροποίητη στριφτόπιτα με φέτα, μέλι και σουσάμι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Σπιτική λαδένια Κιμώλου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Στριφτόπιτα με φέτα και μανούρι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο

Η συνταγή της ημέρας: Ανοιχτή πίτα σφολιάτας με κατίκι

Η συνταγή της ημέρας: Πλεξούδες σφολιάτας με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σφακιανές μυζηθρόπιτες του Πέτρου Συρίγου

Η συνταγή της ημέρας: Μπαστούνια με τυριά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακή και αρωματική γαλατόπιτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου