Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κοκκινιστά τυροκεφτεδάκια του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο αγαπημένος σεφ σερβίρει κοκκινιστά τυροκεφτεδάκια, που θα σας μείνουν αξέχαστα για τη γεύση και τα αρώματά τους.

Υλικά

Για τη σάλτσα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, καθαρισμένο και τεμαχισμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 μεγάλη κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
¼ φλιτζ. βασιλικός κομμένος
Θαλασσινό αλάτι &πιπέρι
Νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)

Για τα τυροκεφτεδάκια
250 γραμμ. γραβιέρα ώριμη
200 γραμμ. ψωμί ξερό χωρίς κόρα
1 σκελίδα σκόρδο
5 μεγάλα αυγά
¼ φλιτζ. φύλλα μαϊντανού
Μια πρέζα μαύρο πιπέρι, τριμμένο
Παρμεζάνα, τριμμένη για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Για τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το αφήνετε να μαλακώσει για 4 περίπου λεπτά . Μετά προσθέτετε το σκόρδο για άλλα 2 περίπου λεπτά.

Βάζετε τις ντομάτες και το βασιλικό, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε (εδώ βάζετε και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού αν θέλετε). Βράζετε τη σάλτσα και χαμηλώνετε τη φωτιά για να σιγομαγειρευτεί για 20 λεπτά. Μετά από τα 20 λεπτά προσθέτετε 1 φλ νερό και ανακατεύετε καλά.

Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε το ψωμί και το σκόρδο. Βάζετε τη γραβιέρα και το μαϊντανό και χτυπάτε λίγο να ενοποιηθούν. Αδειάζετε το μείγμα αυτό του ψωμιού σε ένα μπολ και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά μέχρι το μείγμα να είναι αρκετά νωπό, αλλά να πλάθεται εύκολα.

Πλάθετε κεφτεδάκια και τα βάζετε προσεκτικά μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σιγομαγειρεύετε τα κεφτεδάκια για 15 λεπτά και τα γυρίζετε από την άλλη, συνεχίζοντας για άλλα 10 λεπτά, προσθέτοντας νερό αν η σάλτσα πήζει πολύ. Σερβίρετε με μπόλικη σάλτσα τα κεφτεδάκια, μαζί με τριμμένη παρμεζάνα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τυροκεφτέδες γεμιστοί και πικάντικοι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζάνες με ντομάτα και μοτσαρέλα

Η συνταγή της ημέρας: Λιγκουίνι με μανούρι και ντοματίνια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τα πιο αφράτα κεφτεδάκια του Πέτρου Συρίγου

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολα μπουρεκάκια με τυρί

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβέτσι με κατσικάκι γάλακτος και μυζήθρα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με κιμά και μείγμα τυριών

Κατερίνα Θεοδωροπούλου