Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό στρατσιατέλα χωρίς παγωτομηχανή

Newsroom eleftherostypos.gr

Καλοκαιράκι, απογεύματα στη βεράντα και παγωτό στρατσιατέλα ο γευστικός πρωταγωνιστής.

Υλικά

3 φλιτζ. γάλα πλήρες
1 ¼ φλιτζ. ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
5 κρόκου αυγών
100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε νιφάδες

Διαδικασία

Βάζετε το γάλα να ζεσταθεί καλά. Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτετε λίγο λίγο το καυτό γάλα στο μίγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε. Ξαναρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να δένει.

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη βανίλια. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτετε το μίγμα των αβγών που έχει κρυώσει τελείως και ανακατεύετε. Ρίχνετε τις νιφάδες. Βάζετε το μίγμα στην κατάψυξη και το χτυπάτε 4 φορές ανά 1-1,5 ώρα. Στο τελευταίο χτύπημα το αδειάζετε σε ένα μπολ ανοξείδωτο, βάζετε μεμβράνη να ακουμπάει στο παγωτό και το τοποθετείτε στην κατάψυξη.

*Περισσότερες συνταγές για παγωτό στο περιοδικό “Κουζίνα & Γεύσεις” που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. 

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Milkshake με μπισκότα Oreo και παγωτό βανίλια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Εξάρτηση από το παγωτό…

Ανδρέας Ντίνης

Παγωτό… χωρίς τύψεις – Μύθοι & Αλήθειες που πρέπει να ξέρετε

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

«Spoild»: Ένα πρωτοποριακό ice-cream bar ήρθε για να σας «κακομάθει»

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό bounty από τον Τάσο Αντωνίου

Αγορά παγωτού: «Κλειδί» για τη φετινή πορεία, ο τουρισμός και η μικρή λιανική

Ανδρέας Ντίνης

H συνταγή της ημέρας: Εύκολο παγωτό καραμέλα από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό σοκολάτα bueno

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό φιστίκι από τον Τάσο Αντωνίου