Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μύδια αχνιστά από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Καλοκαίρι χωρίς θαλασσινά γίνεται; Δεν γίνεται! Τα αχνιστά μύδια αποτελούν ένα από τα πιο διάσημα πιάτα για τους λάτρεις των θαλασσινών. Ένα γρήγορο πιάτο, που μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό και νόστιμο συνοδευτικό.

Υλικά

1 κρεμμύδι ή 2 εσαλότ
200ml λευκό κρασί
1 μπουκέ γαρνί (2 κλωναράκια θυμάρι, 5 κλωναράκια μαϊντανό,
1 φύλλο δάφνης, δεμένα μεταξύ τους)
60 γραμμ. βούτυρο
2 κιλά μύδια καθαρισμένα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Άνηθος, μάραθος (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βάζετε στην κατσαρόλα ωμό το κρεμμύδι μαζί με τα 200ml κρασί και το μπουκέ γαρνί για 5 λεπτά. Ρίχνετε μέσα τα μύδια σκεπάζετε και αφήνετε για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια, μεταφέρετε τα μύδια σε ένα σκεύος και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το ζουμί, που έχουν βγάλει τα μύδια και αφήνετε να βράσουν για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια σουρώνετε και προσθέτετε το βούτυρο για να δέσει. Σερβίρετε τα μύδια σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με το ζουμί τους.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σουβλάκια σολομού και θαλασσινών

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες γεμιστές με θαλασσινά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κριθαράκι με θαλασσινά και κόκκινη σάλτσα

H συνταγή της ημέρας: Μύδια με κόκκινη σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάκι με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Ρύζι με μύδια από τον Πέτρο Συρίγο

Απίστευτο: Επιστήμονες βρήκαν μύδια που μεταδίδουν τον καρκίνο μεταξύ τους!

George Michaelides

Η συνταγή της ημέρας: Κριθαράκι με θαλασσινά από τον Χρήστο Τζιέρα