Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H συνταγή της ημέρας: Εύκολο παγωτό καραμέλα από τον Τάσο Αντωνίου

pagoto-karamela

Newsroom eleftherostypos.gr

Σπιτικό παγωτό καραμέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε το πιο νόστιμο παγωτό καραμέλα με βελούδινη υφή και, μάλιστα, χωρίς παγωτομηχανή.

Υλικά

250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
400 γραμμ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
1 πρέζα ανθός αλατιού
80 γραμμ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα

Διαδικασία

Αναμειγνύετε την κρύα κρέμα γάλακτος με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός, μέχρι να δέσουν τα υλικά και να έχετε μια σφιχτή και βελούδινη σαντιγί.

Ρίχνετε τον ανθό αλατιού και τα αμύγδαλα. Με μαρίζ ανακατεύετε τα υλικά να απλωθούν σε όλη τη σαντιγί. Μεταφέρετε το παγωτό σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων. Ισιώνετε το παγωτό με τη μαρίζ. Παγώνετε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες πριν το σερβίρετε.

Σερβίρετε το παγωτό με αλατισμένη καραμέλα όσο είναι παγωμένο. Προαιρετικά γαρνίρετε με λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, που κρατήσαμε στην άκρη.

Προτεινόμενα για εσάς

H συνταγή της ημέρας: Ποπ κορν με καραμέλα από τον Τάσο Αντωνίου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Milkshake με μπισκότα Oreo και παγωτό βανίλια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Εξάρτηση από το παγωτό…

Ανδρέας Ντίνης

Παγωτό… χωρίς τύψεις – Μύθοι & Αλήθειες που πρέπει να ξέρετε

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

«Spoild»: Ένα πρωτοποριακό ice-cream bar ήρθε για να σας «κακομάθει»

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό bounty από τον Τάσο Αντωνίου

Αγορά παγωτού: «Κλειδί» για τη φετινή πορεία, ο τουρισμός και η μικρή λιανική

Ανδρέας Ντίνης

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό στρατσιατέλα χωρίς παγωτομηχανή

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό σοκολάτα bueno