Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μπουκιές κοτόπουλου με καραμελωμένα ντοματίνια

Newsroom eleftherostypos.gr

Το αγαπημένο μας κοτόπουλο σε συνδυασμό με ρύζι μπασμάτι αποτελεί ένα ολοκληρωμένο θρεπτικό γεύμα! Ο Πέτρος Συρίγος το φτιάχνει με τον καλύτερο τρόπο.

Υλικά

2 φιλέτα κοτόπουλο (περίπου 400 γραμμ.) κομμένα σε μικρά κομμάτια 4 εκατοστών
20 ντοματίνια
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
1 κούπα ξίδι βαλσάμικο
½ κούπα μέλι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για το ρύζι
500 γραμμ. ρύζι μπασμάτι
625 ml νερό
40 γραμμ. βούτυρο

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να αποκτήσει σκούρο χρώμα. Προσθέτετε το δεντρολίβανο, το σκόρδο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα βαζάκι ανακατεύετε το ξίδι βαλσάμικο με το μέλι. Περιχύνετε το κοτόπουλο με το μείγμα και μαγειρεύετε για λίγο να γλασαριστεί καλά. Προσθέτετε τα ντοματίνια και μαγειρεύετε για ακόμα 2 λεπτά. Σερβίρετε πάνω σε αχνιστό ρύζι μπασμάτι και πασπαλίζετε από πάνω ψιλοκομμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Για το ρύζι: Βάζετε το ρύζι με το νερό και το βούτυρο πάνω στην εστία. Με το που πάρει βράση και αρχίζει να κοχλάζει, σκεπάζετε με πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνετε στο ελάχιστο την εστία και το αφήνετε για 16 λεπτά. Αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε αλλά 5 λεπτά, έτσι ακριβώς όπως είναι.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Ψαρονέφρι αλά κρεμ με μανιτάρια

Η συνταγή της ημέρας: Πλεξούδες σφολιάτας με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Το ερώτημα που μας… απασχολεί: Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα; – Έρευνα δίνει την απάντηση

Tinad

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανητό κοτόπουλο από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο Cacciatore από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα και ρύζι

Η συνταγή της ημέρας: Ντοματόρυζο με βασιλικό και φέτα