Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μαρμελάδα πορτοκαλιού από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Οι σπιτικές μαρμελάδες πάντα έχουν πρωταγωνιστική θέση στο τραπέζι του πρωινού. Όπως και αυτή η εκπληκτική μαρμελάδα πορτοκαλιού από τον Πέτρο Συρίγο.

Υλικά

10 – 12 πορτοκάλια
Ίση ποσότητα ζάχαρης με το βάρος των καθαρισμένων πορτοκαλιών

Διαδικασία

Αφαιρείτε τη φλούδα από τα πορτοκάλια και κρατάτε μόνο τη σάρκα. Κόβετε τα πορτοκάλια σε μικρά χοντροκομμένα κομμάτια, αφαιρώντας τις εσωτερικές ίνες.

Τοποθετείτε τα κομμάτια σε μια κατσαρόλα με ίση ποσότητα ζάχαρης (έχετε ζυγίσει τα πορτοκάλια και μετράτε ίση ποσότητα ζάχαρης), χωρίς καθόλου υγρά. Τα αφήνετε στην άκρη για μία ώρα, περίπου, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Έπειτα τα βράζετε για 30′ σε μέτρια θερμοκρασία. Σε περίπτωση που έχετε θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να είναι στους 105 βαθμούς. Όταν είναι έτοιμα, αλέθετε το μίγμα σε ένα μπλέντερ. Μπορείτε να την αποθηκεύσετε είτε στο ψυγείο είτε εκτός.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μπισκοτογλυκό με μαρμελάδα

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα και γευστικά βουτήματα πτι φουρ

Η συνταγή της ημέρας: Μαρμελάδα μήλου με κανέλα

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με γλάσο πορτοκαλιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ γεμιστό με μαρμελάδα από τον Τάσο Αντωνίου

H συνταγή της ημέρας: Μαρμελάδα φράουλας από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μαρμελάδα μήλου

Συνταγή της ημέρας: Η πιο εύκολη μαρμελάδα λεμονιού από τον Πέτρο Συρίγο