Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σολομός με σάλτσα σόγιας και μέλι

Newsroom eleftherostypos.gr

Σολομός με σάλτσα σόγιας, ένα εύκολο και θρεπτικό φαγητό, ιδανικό και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους! Ο σολομός είναι ιδιαίτερα θρεπτικό ψάρι, ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα στο φούρνο ή στο τηγάνι.


Υλικά

4 φιλέτα σολομού με δέρμα
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό τζίντζερ
3 κουταλιές της σούπας σόγια σος
3 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας λάιμ
2 φρέσκα κρεμμύδια
Σουσάμι
Ρύζι μπασμάτι

Διαδικασία

Παίρνετε έτοιμα φιλέτα σολομού με το δέρμα (γύρω στα 250 γραμμ. το καθένα) και ετοιμάζετε τη μαρινάδα βάζοντας το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σόγια, το μέλι και το λάιμ σε ένα σακουλάκι, ανακατεύετε και εκεί βάζετε τα φιλέτα σολομού.

Ανακατεύετε λίγο να πάει παντού η μαρινάδα και τα βάζετε ψυγείο, για 30 λεπτά περίπου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά από την πλευρά του δέρματος. Μετά από 3-4 λεπτά, τον γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τότε ρίχνετε την μαρινάδα που σας έχει μείνει στο σακουλάκι.

Αφήνετε να γλασάρει λίγο η σάλτσα σας και αφαιρείτε το τηγάνι. Βάζετε ρύζι μπασμάτι βρασμένο στο πιάτο σας, δίπλα τον σολομό και περιχύνετε με την σάλτσα. Προσθέτετε ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο και σουσάμι.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Λαχταριστό burger σολομού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σουβλάκια σολομού και θαλασσινών

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κροκέτες σολομού από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Η συνταγή της ημέρας: Κρεμώδης σούπα με σολομό και λαχανικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά λιγκουίνι με σολομό και μανιτάρια

admin

Η συνταγή της ημέρας: Μπουκατίνι με καπνιστό σολομό και βότκα

Η συνταγή της ημέρας: Σολομός με λαχανικά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Μαριναρισμένος σολομός από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Φιλέτο σολομού με σπαράγγια