Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανητό κοτόπουλο από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Θέλετε να μείνετε ένα βράδυ στο σπίτι και να δείτε μια ταινία, αλλά δεν θέλετε να παραγγείλετε πάλι μια πίτσα ή σουβλάκια; Ο Πέτρος Συρίγος έχει την τέλεια ιδέα. Τηγανητό κοτόπουλο, με συνοδεία γλυκόξινης σάλτσας που θα σας ξετρελάνει…

Υλικά

6 τεμάχια κοπανάκια κοτόπουλου
300 ml ξινόγαλο
300 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σκόνη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

Διαδικασία

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε όλα τα μπαχαρικά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα κοπανάκια και τα μαρινάρετε με τη μισή ποσότητα από τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε, προσθέτετε το ξινόγαλο και τα βάζετε στο ψυγείο (όσο περισσότερο τα αφήσετε, τόσο το καλύτερο είναι).

Σε ένα τα ταψάκι βάζετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών. Ανακατεύετε καλά. Παίρνετε τα κοπανάκια και τα περνάτε από το αλεύρι ένα. Τα βουτάτε προσεκτικά στο καλαμποκέλαιο, που το έχετε βάλει στη φωτιά και καίει ήδη στους 180 βαθμούς.

Ψήνετε για 15 λεπτά περίπου, αναποδογυρίζοντάς τα κατά διαστήματα κι όταν είναι έτοιμα τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν καλά. Σερβίρετε με σος της αρεσκείας σας.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μπουκιές κοτόπουλου με καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή της ημέρας: Πλεξούδες σφολιάτας με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Το ερώτημα που μας… απασχολεί: Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα; – Έρευνα δίνει την απάντηση

Tinad

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο Cacciatore από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι

H συνταγή της ημέρας: Μπουτάκια κοτόπουλου με σουσάμι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κάρυ από τον Έκτορα Μποτρίνι