ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κορμός λευκής σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Κορμός λευκής σοκολάτας (λευκό μωσαϊκό). Ο αγαπημένος κορμός σε μια πολύ ιδιαίτερη εκδοχή με λευκή σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης.

Υλικά

100 γραμμ. βούτυρο
200 γραμμ. λευκή σοκολάτα
150 γραμμ. μπισκότα πτι μπερ
70 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
20 γραμμ. ζάχαρη

Διαδικασία

Σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο με τη λευκή σοκολάτα. Σε μεγάλο μπολ θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτετε το μείγμα βουτύρου, τα φιστίκια, το κονιάκ και τη ζάχαρη (προαιρετικά). Ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά και να σχηματιστεί ένα σκληρό μείγμα.

Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα μεταφέρετε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος, σχηματίζοντας έναν κύλινδρο. Με τα χέρια τυλίγετε σφιχτά τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Στρίβετε τις δύο άκρες της λαδόκολλας ώστε να μένουν σταθερές. Αφήνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες, ώσπου να σφίξει. Σερβίρετε το λευκό μωσαϊκό, ξετυλίγοντας τη λαδόκολλα και κόβοντας σε φέτες.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Το απόλυτο κέικ με 3 διαφορετικές σοκολατένιες υφές

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τσουρέκι με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατένια μάφινς με 4 υλικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατένιο mud cake

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα με μους από φυστικοβούτυρο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Με σαφράν και σοκολάτα ανεβάζετε τη λίμπιντο

H συνταγή της ημέρας: Τραγανή τάρτα σοκολάτας με κεράσια

Η συνταγή της ημέρας: Τρουφάκια με μαύρη σοκολάτα