Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού

Newsroom eleftherostypos.gr

Αγαπημένα ζυμαρικά με τόνο κι απίστευτα νόστιμη σάλτσα λεμονιού! Ετοιμάστε αυτό το καλοκαιρινό πιάτο και θα το λατρέψετε.

Yλικά

350 γραμμ. ταλιατέλες
140 γραμμ. τόνο
4 σκελίδες σκόρδο
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 πιπεριά τσίλι
Θυμάρι
Λίγο μπούκοβο
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη (προαιρετικά)
Αλάτι & πιπέρι
Μαϊντανός & άνηθος
Παρμεζάνα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βάζετε τις ταλιατέλες να βράσουν σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερα από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο σε λεπτές φέτες, το θυμάρι και την πιπεριά τσίλι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το σκόρδο να αποκτήσει ξανθό χρώμα.

Προσθέτετε τη μισή ποσότητα τόνου, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνετε τις ταλιατέλες στο τηγάνι και λίγο από το νερό της κατσαρόλας που έβρασαν.

Προσθέτετε μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένα τα μυρωδικά και ανακατεύετε. Αν θέλετε ρίχνετε και την κάπαρη. Σερβίρετε σε πιάτο και από πάνω βάζετε τον υπόλοιπο τόνο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο το φρέσκο κρεμμύδι και αν θέλετε τριμμένη παρμεζάνα.

Προτεινόμενα για εσάς

H συνταγή της ημέρας: Σαλάτα ζυμαρικών με πένες και κατίκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονόπιτα με τυρί και πιπεριά 

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Καπονάτα σικελιάνικη από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες

Η συνταγή της ημέρας: Πένες primavera από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με σαλάμι αέρος

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με πέστο, σπανάκι και μπρόκολο

Η συνταγή της ημέρας: Νιόκι πατάτας με μανιτάρια