Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H συνταγή της ημέρας: Γιαουρτογλυκό με oreo και φράουλες

Newsroom eleftherostypos.gr

Το γιαουρτογλυκό αυτό είναι ένα εύκολο γλυκό ψυγείου, που ετοιμάζεται γρήγορα και δεν απαιτεί ιδιαίτερες τεχνικές ζαχαροπλαστικής! Ακολουθήστε τη συνταγή και ετοιμάστε αυτό το νόστιμο, κρεμώδες και ελαφρύ γιαουρτογλυκό με oreo και φράουλες που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

Για τη βάση
200 γραμμ. μπισκότα Oreo
50 γραμμ. βούτυρο
Για το γλυκό
350 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35%
2 κουταλιές της σούπας μέλι
10 τεμάχια φράουλες
150 γραμμ. μπισκότο Oreo
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Διαδικασία
Για τη βάση: Βάζετε σε ένα σακουλάκι τροφίμων τα μπισκότα και τα σπάτε με ένα βάρος χτυπώντας Ανακατεύετε σε ένα μπολάκι τα σπασμένα μπισκότα με το βούτυρο που έχετε λιώσει και μοιράζετε σε ποτηράκια. Βάζετε στο ψυγείο τα ποτηράκια σας.

Για το γλυκό: Βάζετε σε ένα μπολ την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάτε με σύρμα μέχρι να δέσει. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, το μέλι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις φράουλες σε κομματάκια. Σπάτε με τον ίδιο τρόπο τα 150 γραμμ. μπισκότα και βάζετε τα μισά μέσα στο μπολ με τις φράουλες, το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το ξύσμα και την κρέμα γάλακτος που έχετε χτυπήσει.

Ανακατεύετε και μοιράζετε στα μπολάκια που έχετε στο ψυγείο. Από πάνω βάζετε τα υπόλοιπα σπασμένα μπισκότα. Μετά από 1 ώρα στο ψυγείο το γλυκό σας είναι έτοιμο.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Τα πιο μαλακά και ζεστά Ben’s Cookies

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μπανάνες με παγωμένο γιαούρτι

Η συνταγή της ημέρας: Παστίτσιο με λιαστή ντομάτα και μπεσαμέλ γιαουρτιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Ρόφημα που τα σπάει με μήλο, κανέλα και γιαούρτι – Μείνετε μισή μέχρι τον Αύγουστο

Ανδρέας Ντίνης

Το γιαούρτι στη δίαιτα των διαβητικών – Τι να προσέξετε

Ανδρέας Ντίνης

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με κινόα, κέιλ και φράουλες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μάφινς με φράουλες και μπανάνα

H συνταγή της ημέρας: Μους γιαουρτιού από τον Τάσο Αντωνίου