ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Φασόλια πλακέ με μοσχάρι και πιπερίτσες τουρσί

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος θα σας κάνει να λατρέψετε τα όσπρια με αυτή τη συνταγή: φασόλια πλακέ με μοσχάρι και πιπερίτσες τουρσί.

Υλικά

300 γραμμ. φασόλια πλακέ Πρεσπών
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
5-6 πιπερίτσες τουρσί, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζ. κρασί λευκό ξηρό
2 κλωναράκια σέλινο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
3 ποτήρια νερό
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, κατά βούληση
2 φύλλα δάφνης

Διαδικασία

Μουσκεύετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη ημέρα στραγγίζετε τα φασόλια, τα βάζετε σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.

Στραγγίζετε τα όσπρια και πετάμε το νερό. Επιστρέφετε τα φασόλια στην κατσαρόλα, προσθέτετε νερό ώστε να καλυφθούν και συνεχίζετε το βράσιμο για 20 περίπου λεπτά .

Στραγγίζετε τα όσπρια και τα αφήνετε στην άκρη. Εν τω μεταξύ σε μία άλλη μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές τουρσί, την πάπρικα, τον πελτέ ντομάτας και τα σοτάρετε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρέας και τσιγαρίζετε έτσι ώστε να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. Ρίχνετε τα φασόλια στην κατσαρόλα με το κρέας, προσθέτετε το σέλινο, το μαϊντανό, το νερό, αλάτι και πιπέρι και τέλος τα φύλλα δάφνης.

Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 60 λεπτά και ελέγχετε κατά διαστήματα μήπως χρειαστεί να συμπληρώσετε λίγο νερό.Αποσύρετε από τη φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και σερβίρετε.

Προτεινόμενα για εσάς

H συνταγή της ημέρας: Noodles με μοσχάρι και ανάμεικτα λαχανικά

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσιο νουά με πατάτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κρεατόσουπα από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι: Μοσχαράκι με κριθαράκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι λεμονάτο με πολίτικο ρύζι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοκκινιστό μοσχαράκι μελωμένο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ πατάτας

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι νουά λεμονάτο με λαχανικά

Η συνταγή της ημέρας: Πίτα με μοσχάρι από τον Πέτρο Συρίγο