Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο Cacciatore από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Το κοτόπουλο cacciatore μας έρχεται από τη γειτονική Ιταλία, όπου η λέξη cacciatore στα ιταλικά σημαίνει κυνηγός. Το φαγητό αυτό αποτελεί το γνωστό μας κοτοπουλάκι κοκκινιστό με λαχανικά, κρασί και κρεμμυδάκια!

Υλικά

6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου
Λίγο αλεύρι
5 μανιτάρια πορτσίνι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
6 μανιτάρια λευκά
1 κλωνάρι σέλερι
2 χρωματιστές πιπεριές
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
150 ml κρασί κόκκινο
½ φλιτζ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη ή 4 ντομάτες
Μαϊντανός & βασιλικός

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια κοτόπουλου και τα αλευρώνετε. Βάζετε τα μανιτάρια πορτσίνι σε ένα μπολάκι, προσθέτετε καυτό νερό και τα αφήνετε λίγο να μαλακώσουν. Μετά από 15 λεπτά τα σουρώνετε και κρατάμε το ζουμί.

Κόβετε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές και ψιλοκόβετε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μπούτια κοτόπουλου κι από τις 2 πλευρές, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 5 λεπτά. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα.

Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο, τα λευκά μανιτάρια, τα μανιτάρια πορτσίνι και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τις πιπεριές, τα καρότα, το σέλερι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε στην κατσαρόλα και τα μπούτια κοτόπουλου. Προσθέτετε τον πελτέ, το κρασί και αφήνετε για 2 λεπτά να εξατμιστεί.

Προσθέτετε τις ελιές, τις ντομάτες, λίγο από το ζουμί των μανιταριών πορτσίνι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 20 λεπτά. Ελέγχετε το φαγητό αν χρειάζεται νερό. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό. Σερβίρετε ιδανικά με πουρέ, ρύζι ή λαχανικά βρασμένα στον ατμό.

Προτεινόμενα για εσάς

Ανείπωτη τραγωδία στη Φλώρινα: Πέθανε ο μαθητής που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Μιχάλης Μάρδας

Φλώρινα: Μεταμόσχευση ήπατος για τον μαθητή που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Μιχάλης Μάρδας

Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο μανιταριών με κρέμα γάλακτος

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μπουκιές κοτόπουλου με καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή της ημέρας: Πλεξούδες σφολιάτας με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Το ερώτημα που μας… απασχολεί: Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα; – Έρευνα δίνει την απάντηση

Tinad

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανητό κοτόπουλο από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες με μανιτάρια από τον Τάσο Αντωνίου