Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο Cacciatore από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Το κοτόπουλο cacciatore μας έρχεται από τη γειτονική Ιταλία, όπου η λέξη cacciatore στα ιταλικά σημαίνει κυνηγός. Το φαγητό αυτό αποτελεί το γνωστό μας κοτοπουλάκι κοκκινιστό με λαχανικά, κρασί και κρεμμυδάκια!

Υλικά

6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου
Λίγο αλεύρι
5 μανιτάρια πορτσίνι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
6 μανιτάρια λευκά
1 κλωνάρι σέλερι
2 χρωματιστές πιπεριές
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
150 ml κρασί κόκκινο
½ φλιτζ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη ή 4 ντομάτες
Μαϊντανός & βασιλικός

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια κοτόπουλου και τα αλευρώνετε. Βάζετε τα μανιτάρια πορτσίνι σε ένα μπολάκι, προσθέτετε καυτό νερό και τα αφήνετε λίγο να μαλακώσουν. Μετά από 15 λεπτά τα σουρώνετε και κρατάμε το ζουμί.

Κόβετε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές και ψιλοκόβετε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μπούτια κοτόπουλου κι από τις 2 πλευρές, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 5 λεπτά. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα.

Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο, τα λευκά μανιτάρια, τα μανιτάρια πορτσίνι και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τις πιπεριές, τα καρότα, το σέλερι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε στην κατσαρόλα και τα μπούτια κοτόπουλου. Προσθέτετε τον πελτέ, το κρασί και αφήνετε για 2 λεπτά να εξατμιστεί.

Προσθέτετε τις ελιές, τις ντομάτες, λίγο από το ζουμί των μανιταριών πορτσίνι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 20 λεπτά. Ελέγχετε το φαγητό αν χρειάζεται νερό. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό. Σερβίρετε ιδανικά με πουρέ, ρύζι ή λαχανικά βρασμένα στον ατμό.

Προτεινόμενα για εσάς

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ρολό κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η συνταγή της ημέρας: Κριθαρότο μανιταριών από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με θυμάρι, μέλι και σάλτσα μουστάρδας

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με σταμναγκάθι αυγολέμονο

Η συνταγή της ημέρας: Stir fry με κοτόπουλο και λαχανικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

«Βόμβα» από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ακατάλληλο μπιφτέκι κοτόπουλου

Λάμπρος Κατσαρός

Η συνταγή της ημέρας: Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές Φλωρίνης

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τραγανά μπουτάκια κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου