Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μπισκοτογλυκό με μαρμελάδα

Newsroom eleftherostypos.gr

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με πτι μπερ και μαρμελάδα από τον Τάσο Αντωνίου. Δροσερό, αφράτο, νοστιμότατο, πανεύκολο στη παρασκευή του, ιδανικό για να απολαύσετε το τέλειο επιδόρπιο οποιαδήποτε στιγμή.

Υλικά

200 γραμμ. μπισκότα πτι μπερ
500 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι light
200 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
50 γραμμ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα προαιρετικά
100 γραμμ. μαρμελάδα για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Σε μεγάλο μπολ θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια. Σε ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύετε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτετε τα μπισκότα και ανακατεύετε καλά.

Μεταφέρετε το μισό μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 15 εκ.. Περιχύνετε με το καραμελωμένο γάλα και το απλώνετε.

Συνεχίζετε με το υπόλοιπο μείγμα και ισιώνετε το μείγμα. Επικαλύπτετε με τη μαρμελάδα και την απλώνετε καλά. Αφήνετε στο ψυγείο για 6-8 ώρες να δέσει καλά και να μαλακώσουν τα μπισκότα.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Ρολάκια κανταΐφι από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολος και αρωματικός σπιτικός χαλβάς

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Γλυκό χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και θερμίδες – Θα ξετρελαθείτε

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακός μπακλαβάς

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικό και αφράτο σάμαλι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κρεμ μπρουλέ από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Θεϊκή καρυδόπιτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα σοκολάτας με παγωτό

H συνταγή της ημέρας: Πανεύκολος χαλβάς από τον Πέτρο Συρίγο