Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Το καλοκαιράκι έχει ήδη ξεκινήσει και ο Πέτρος Συρίγος καλωσορίζει τον Ιούνιο με μία θεϊκή σαλάτα με χταπόδι.

Υλικά

1.000 – 1.200 γραμμ. χταπόδι
2 κρεμμύδια
2 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές της σούπας αγγουράκι τουρσί
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
2 τεμάχια κρεμμύδι φρέσκο
½ ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι ρόκα ή αλμυρίκια χόρτα
10 τεμάχια ντοματίνια
½ φινόκιο
4 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο κρέμα
Ελαιόλαδο
Αλάτι & ρίγανη

Διαδικασία

Κόβετε το χταπόδι στη μέση, μετά σε πλοκάμια και το τοποθετείτε πάνω σε μία λαδόκολλα. Κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες και τις βάζετε πάνω στο χταπόδι, μαζί με τα φύλλα δάφνης. Τυλίγετε με τη λαδόκολλα και έπειτα με αλουμινόχαρτο αεροστεγώς.

Τοποθετείτε το χταπόδι σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα. Βγάζετε από τον φούρνο, τοποθετείτε τα πλοκάμια σε ένα πιάτο και αφήνετε να κρυώσουν. Κόβετε τα πλοκάμια σε λεπτές φέτες και τα βάζετε σε ένα μπολ.

Στο μπολ προσθέτετε ψιλοκομμένο το αγγούρι, την κάππαρη, το φρέσκο κρεμμύδι, το φινόκιο, τον μαϊντανό και τα ντοματίνια. Ανακατεύετε και προσθέτετε τη ρόκα σε κομμάτια. Τέλος, το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και σερβίρετε κρύα τη σαλάτα.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με αβοκάντο, ντομάτα και μαλακό τυρί

Η συνταγή της ημέρας: Μύδια αχνιστά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Χταποδοκεφτέδες από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ανάμεικτη σαλάτα με αβοκάντο και φέτα

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες γεμιστές με θαλασσινά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με σαλάμι αέρος

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με κινόα, κέιλ και φράουλες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Δροσερή σαλάτα με αγκινάρες και παρμεζάνα

Η συνταγή της ημέρας: Πατατοσαλάτα με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο