Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες γεμιστές με θαλασσινά

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φέρνει το καλοκαίρι στο τραπέζι σας, φτιάχνοντας πατάτες γεμιστές με θαλασσινά.

Υλικά

6 πατάτες μεγάλες μακρόστενες

Για τη γέμιση
18 γαρίδες μέτριου μεγέθους
12 μύδια, φρέσκα ή κατεψυγμένα
1 κονσέρβα καβούρι καλής ποιότητας
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι κατά βούληση
Πιπέρι κατά βούληση

Για τη γαρνιτούρα
Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Ντοματίνια κομμένα στα 4
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Μαϊντανός

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180. Πλένετε, σκουπίζετε τις πατάτες και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180, για 60 περίπου λεπτά.

Καθαρίζετε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος, την ουρά και το κεφάλι. Χαράζετε τη ράχη και βγάζετε το μαύρο εντεράκι. Πλένετε τα μύδια. Στραγγίζετε το καβούρι και το χωρίζετε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζετε τα θαλασσινά και τα ανακατεύετε.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε τα θαλασσινά μέχρι να τηγανιστούν και να ροδίσουν. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το χυμό και ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και τα αναμειγνύετε χτυπώντας τα με σύρμα .

Βγάζετε τις πατάτες από τον φούρνο. Τις κόβετε κάθετα στη μέση χωρίς να χωρίσετε τα δύο κομμάτια και αφαιρείτε όσο μπορείτε από το εσωτερικό τους για να το γεμίσετε.

Γεμίζετε τις πατάτες με τα θαλασσινά. Περιχύνετε με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με κρεμμυδάκια φρέσκα, ντοματίνια και με φουντίτσες μαϊντανού.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσιο ρολό, γεμιστό με τυριά, στον φούρνο

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μάφινς πατάτας με στήθος κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα με θαλασσινά

Συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι: Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Τάσο Αντωνίου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ψάρια και θαλασσινά: Το Α και το Ω (3) για απώλεια βάρους

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ πατάτας από τον Τάσο Αντωνίου

Τηγανητές πατάτες: Δείτε πώς μπορείτε να τις κάνετε πιο υγιεινές

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μύδια αχνιστά με μυρωδικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου