Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες

Newsroom eleftherostypos.gr

Το απόλυτο κυρίως γεύμα με κοτόπουλο και παπαρδέλες που θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση του!

Yλικά

½ κιλό παπαρδέλες
1 μαύρο κοτόπουλο
2 κρεμμύδια
2 καρότα
2 κλωνάρια σέλερυ
3 σκελίδες σκόρδο
250 ml κρασί κόκκινο
2 δαφνόφυλλα
1 ξύλο κανέλα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
5 τριμμένες ντομάτες ή 1 κονσέρβα κον κασέ
200 γραμμ. κρεμμύδια στιφάδου
Αλάτι & πιπέρι
Μυζήθρα ή γραβιέρα τριμμένη

Διαδικασία

Κόβετε το κοτόπουλο σε 8 κομμάτια, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Όταν το κοτόπουλο σοταριστεί και από τις δυο πλευρές, αποσύρετε από την κατσαρόλα και προσθέτετε τα λαχανικά που έχετε κόψει σε φέτες, σοτάρετε καλά και προσθέτετε την κανέλα, τα δαφνόφυλλα και τον πελτέ.

Βάζετε το κοτόπουλο πάλι μέσα και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες και λίγο νερό. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια ή τα παίρνετε έτοιμα κατεψυγμένα και τα βάζετε στην κατσαρόλα. Βράζετε για 45 λεπτά.

Αφαιρείτε από τη φωτιά το κοτόπουλο και προσθέτετε τα ζυμαρικά, προσθέτετε νερό σιγά σιγά όσο χρειάζεται και το απορροφά. Βγάζετε στα 6 λεπτά από τη φωτιά και αφήνετε να απορροφήσει τα υπόλοιπα υγρά. Σερβίρετε με τριμμένο τυρί.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μπουκιές κοτόπουλου με καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή της ημέρας: Πλεξούδες σφολιάτας με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Το ερώτημα που μας… απασχολεί: Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα; – Έρευνα δίνει την απάντηση

Tinad

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανητό κοτόπουλο από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο Cacciatore από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Πένες primavera από τον Πέτρο Συρίγο