Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό φιστίκι από τον Τάσο Αντωνίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Παγωτό φιστίκι από τον Τάσο Αντωνίου! Μία εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό με αυθεντικά φιστίκια Αιγίνης, ιδανικό καλοκαιρινό γλυκό που σερβίρεται ως δροσερό επιδόρπιο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Υλικά

250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
120 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
50 γραμμ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Διαδικασία

Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε σαντιγί. Προσθέτετε ζαχαρούχο γάλα και βανίλια σε σκόνη ή σε υγρή μορφή. Χτυπάτε ξανά με το μίξερ χειρός για να δέσουν τα υλικά.

Προσθέτετε τα θρυμματισμένα φιστίκια στην κρέμα του παγωτού. Με μια μαρίζ διπλώνετε απαλά το μείγμα. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το οποίο δεν επηρεάζει τη γεύση του παγωτού.

Μεταφέρετε το παγωτό σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων. Χτυπάτε στον πάγκο για να φύγει ο περιττός αέρας από το μείγμα. Καλύπτετε με καπάκι και βάζετε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Milkshake με μπισκότα Oreo και παγωτό βανίλια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Εξάρτηση από το παγωτό…

Ανδρέας Ντίνης

Παγωτό… χωρίς τύψεις – Μύθοι & Αλήθειες που πρέπει να ξέρετε

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

«Spoild»: Ένα πρωτοποριακό ice-cream bar ήρθε για να σας «κακομάθει»

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό bounty από τον Τάσο Αντωνίου

Αγορά παγωτού: «Κλειδί» για τη φετινή πορεία, ο τουρισμός και η μικρή λιανική

Ανδρέας Ντίνης

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό στρατσιατέλα χωρίς παγωτομηχανή

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Εύκολο παγωτό καραμέλα από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό σοκολάτα bueno