Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μπαστούνια με τυριά από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Τα γεμιστά μπαστούνια με τυρί αποτελούν ιδανικό σνακ μέσα στην ημέρα, ή και ένα τέλειο συνοδευτικό για τα κυρίως γεύματα.

Υλικά

Για τη ζύμη
300 γραμμ. γιαούρτι
250 γραμμ. βούτυρο
600 γραμμ. αλεύρι σκληρό
25 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 αυγό

Για τη γέμιση
150 γραμμ. φέτα
150 γραμμ. τυρί κρέμα
150 γραμμ. ανθότυρο
Πιπέρι

Για τα μπαστούνια
100 γραμμ. κορν φλάουρ
1 αυγό
Πετιμέζι
Σουσάμι

Διαδικασία

Για τη ζύμη: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μία ομοιογενή ζύμη. Καλύπτετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ χοντροσπάτε τη φέτα και το ανθότυρο, ρίχνετε το τυρί κρέμα, το πιπέρι και ανακατεύετε.

Για τα μπαστούνια: Απλώνετε κορν φλάουρ στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη. Κόβετε τη ζύμη σε 6 ορθογώνια κομμάτια. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αυγό.

Τοποθετείτε 2 κ.σ. γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης και με ένα πινέλο αλείφετε με αυγό περιμετρικά της γέμισης. Τυλίγετε σε ρολό και κόβετε τις άκρες της ζύμης.

Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί, τοποθετείτε τα μπαστούνια και τα αλείφετε με αυγό. Πασπαλίζετε τα μισά μπαστούνια με σουσάμι και τα υπόλοιπα με πετιμέζι. Ψήνετε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.

Προτεινόμενα για εσάς

H συνταγή της ημέρας: Σπιτική λαδένια Κιμώλου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Στριφτόπιτα με φέτα και μανούρι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο

Η συνταγή της ημέρας: Ανοιχτή πίτα σφολιάτας με κατίκι

Η συνταγή της ημέρας: Γρήγορη αφράτη τυρόπιτα στο τηγάνι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοκκινιστά τυροκεφτεδάκια του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πλεξούδες σφολιάτας με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τραγανές φλογέρες με τυρί

Η συνταγή της ημέρας: Σφακιανές μυζηθρόπιτες του Πέτρου Συρίγου