Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό σάντουιτς από τον Τάσο Αντωνίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Παγωτό σάντουιτς από τον Τάσο Αντωνίου! Το πιο εύκολο και νόστιμο παγωτό σάντουιτς, μόνο τέσσερα βασικά υλικά, που μπορείτε να φτιάξετε στο λεπτό.

Υλικά

250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
120 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
30 μπισκότα
200 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Καρύδα για το γαρνίρισμα
Ξηροί καρποί θρυμματισμένοι για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε απαλή σαντιγί. Κατόπιν, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε τη σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβετε τη μύτη της σακούλας.

Απλώνετε τα μπισκότα σε ένα ταψί και γεμίζετε στο κέντρο τους με τη σαντιγί. Καλύπτετε τα μπισκότα για να φτιάξετε σάντουιτς. Μεταφέρετε τα παγωτά σάντουιτς στην κατάψυξη και παγώνετε για 3-4 ώρες.

Λίγο πριν τα σερβίρετε, λιώνετε κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Την μεταφέρετε σε πλατύ ποτήρι και βουτάτε κατά το ήμισυ ένα ένα τα παγωτά σάντουιτς. Προαιρετικά γαρνίρετε με θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς ή καρύδα. Αφήνετε τα παγωτά σάντουιτς να σταθούν για λίγα λεπτά εντός ή εκτός κατάψυξης.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Milkshake με μπισκότα Oreo και παγωτό βανίλια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Εξάρτηση από το παγωτό…

Ανδρέας Ντίνης

Παγωτό… χωρίς τύψεις – Μύθοι & Αλήθειες που πρέπει να ξέρετε

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

«Spoild»: Ένα πρωτοποριακό ice-cream bar ήρθε για να σας «κακομάθει»

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό bounty από τον Τάσο Αντωνίου

Αγορά παγωτού: «Κλειδί» για τη φετινή πορεία, ο τουρισμός και η μικρή λιανική

Ανδρέας Ντίνης

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό στρατσιατέλα χωρίς παγωτομηχανή

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Εύκολο παγωτό καραμέλα από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό σοκολάτα bueno