Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα με τρία τυριά από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Η ιταλική κουζίνα είναι γευστικός έρωτας για τους περισσότερους, οπότε αυτή η συνταγή για πίτσα με τρία τυριά είναι θεϊκή.

Υλικά

Για τη ζύμη
375 γραμμ. νερό χλιαρό
375 γραμμ. παραδοσιακό αλεύρι μπλε τύπου 70%
250 γραμμ. αλεύρι πολυτελείας λευκό 55%
125 γραμμ. αλεύρι ζυμωτό
½ φακελάκι μαγιά ξηρή
38 γραμμ. ηλιέλαιο
35 γραμμ. εβαπορέ γάλα
15 γραμμ. ζάχαρη
12 γραμμ. αλάτι

Για τη γέμιση
300 γραμμ. γκούντα
300 γραμμ. μοτσαρέλα
300 γραμμ. τσένταρ
2 ντομάτες σε φέτες
½ ματσάκι ρόκα

Διαδικασία

Για τη ζύμη: Βάζετε ένα ποτηράκι από το νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά σε μια μπασίνα (μπολ) και την αφήνετε να δουλέψει. Ανακατεύετε όλα τα άλευρα με το αλάτι και, όταν είναι έτοιμη η μαγιά (θα έχει αφρίσει), βάζετε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύετε πολύ καλά πάνω στον πάγκο.

Αφήνετε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου και στη συνέχεια βάζετε αλεύρι στον πάγκο σας, χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλάκια των 200 γραμμ. και ανοίγετε με τη βοήθεια του αλευριού.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε ταψί που έχετε λαδώσει από κάτω και βάζετε τα τυριά και την ντομάτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά. Βγάζετε από τον φούρνο και πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και ελαιόλαδο.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κις Λορέν με ζαμπόν και γραβιέρα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια γεμιστά με 4 τυριά

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη πίτσα στρόμπολι με αλλαντικά και τυριά

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα με κιμά από τον Κυριάκο Μελά

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμη πίτσα με ελιές του Πέτρου Συρίγου

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτική πίτσα ταψιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Φάτε σωστά… ακόμη και με delivery!

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η αβάσταχτη ελαφρότητα των «light» προϊόντων

Leonidas Kallidonis

Σέρρες: Έκλεβε συστηματικά αλλαντικά και τυριά από εκεί που εργαζόταν: 20.000 η αξία τους

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom