Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Τσακιστές baby πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Πατάτες τσακιστές στον φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου. Πεντανόστιμη συνταγή για τραγανές πατάτες φούρνου, που θα συνοδεύσουν τα κρεατικά σας και όχι μόνο.

Υλικά

500 γραμμ. baby πατάτες
Αλάτι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
50 γραμμ. κίτρινο τυρί τριμμένο

Διαδικασία

Πλένετε καλά τις baby πατάτες. Στη συνέχεια τις βράζετε σε αρκετό νερό, για περίπου 20 λεπτά. Όταν μαλακώσουν και τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι, τις μεταφέρετε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχετε στρώσει με λαδόκολλα.

Με τη βοήθεια ενός ποτηριού τις τσακίζετε μέχρι να ανοίξουν στα πλάγια. Προσέχετε να μην τις λιώσετε. Τις περιχύνετε με το βούτυρο και αλατίζετε. Πασπαλίζετε με σκόρδο και τριμμένο τυρί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 στον αέρα, για 25 λεπτά.

Προτεινόμενα για εσάς

Μεγάλη προσοχή: Αν οι πατάτες σου έχουν αυτό το χρώμα είναι επικίνδυνες!

Ανδρέας Ντίνης

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες γεμιστές με θαλασσινά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κλασικό μπέργκερ από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πάσχα με αρνάκι μπούτι στο φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πατατοσαλάτα με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Σουπιές με πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ με μανιτάρια, πατάτες και γιαούρτι

Η συνταγή της ημέρας: Πατατοσαλάτα με μπέικον και σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα μπιφτεκάκια με μοτσαρέλα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου