Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα μπύρας

Newsroom eleftherostypos.gr

Πεντανόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου με υπέροχη σάλτσα από μπύρα, μέλι και μουστάρδα! Ιδανικό συνοδευτικό είναι το ρύζι μπασμάτι.


Υλικά

5 φιλέτα μπούτι από μαύρο κοτόπουλο
3 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια
6 φέτες μπέικον
1 κουτάκι μπύρα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Θυμάρι φρέσκο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή
Μαϊντανός

Διαδικασία

Πασπαλίζετε τα μπούτια με πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Σε μία κατσαρόλα βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μπούτια σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα κι από τις δύο πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για λίγο ακόμα.

Αφαιρείτε τα μπούτια σε ένα πιάτο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, το μπέικον ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε. Βάζετε πάλι το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σβήνετε με την μπύρα, ρίχνοντας σε μικρές δόσεις γιατί αφρίζει. Προσθέτετε το θυμάρι, ανακατεύετε και αφήνετε για 15 λεπτά να βράσει το φαγητό.

Σε ένα μπολ βάζετε τη μουστάρδα με το μέλι και ανακατεύετε με σύρμα. Προσθέτετε στο μπολ λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα. Με αυτή τη διαδικασία η σάλτσα δεν θα κόψει όταν αναμειχθεί με τη μουστάρδα. Πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε ιδανικά με ρύζι μπασμάτι.

Προτεινόμενα για εσάς

Ο κορωνοϊός έπληξε και την γνωστή μπύρα corona – Διαβάστε γιατί σταμάτησε η παραγωγή της

Μιχάλης Μάρδας

Συγκινητικό: 87χρονος ήπιε στο νοσοκομείο με την οικογένειά του την τελευταία μπύρα πριν «φύγει»

Δημήτρης Κατσάκος

«Τύφλα να ‘χει» η Μύκονος: Ξενοδοχεία στο Μάντσεστερ χρέωσε μπύρα 55.300 λίρες!

Δημήτρης Κατσάκος

Πέθανε ο Κάρολος Φιξ, μέλος της οικογένειας που ίδρυσε τη γνωστή ζυθοποιία

Απίστευτο: Η Άρσεναλ διαφημίζει μπύρα από τη… Ρουάντα

Δημήτρης Κατσάκος