Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μηλόπιτα στο τηγάνι

Newsroom eleftherostypos.gr

Η μηλόπιτα είναι ένα γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, κυρίως γιατί είναι νόστιμη και συνοδεύει ιδανικά τον καφέ ή το πρωινό σας. Αυτό που ίσως να μην ξέρετε για την μηλόπιτα είναι ότι μπορεί να γίνει στο τηγάνι! Ο Πέτρος Συρίγος έχει την τέλεια συνταγή.

Υλικά

150 γραμμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού νερό
120 γραμμ. βούτυρο μαλακό
160 γραμμ. ζάχαρη
2 αβγά
150 γραμμ. γάλα
2 μήλα
250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι (23 εκατοστά) βάζετε τη ζάχαρη στο κέντρο, ανοίγετε μια μικρή λακκούβα με το δάχτυλο και εκεί πάνω βάζετε το νερό. Το βάζετε στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει καραμέλα, δεν ανακατεύετε καθόλου, όταν πάρει ξανθό χρώμα βγάζετε από το μάτι.

Χτυπάτε με ένα σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε. Προσθέτετε το γάλα με το αλεύρι εναλλάξ και βάζετε και τη βανίλια.

Κόβετε το κάθε μήλο στα 8 και βάζετε πάνω στην καραμέλα. Τέλος βάζετε το μείγμα του μπολ και ψήνετε στους 180 για 30 λεπτά. Σερβίρετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Ρολάκια κανταΐφι από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μηλόπιτα με κρέμα τυρί και τραγανό crumble

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολος και αρωματικός σπιτικός χαλβάς

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Γλυκό χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και θερμίδες – Θα ξετρελαθείτε

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακός μπακλαβάς

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικό και αφράτο σάμαλι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κρεμ μπρουλέ από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Θεϊκή καρυδόπιτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Tarte tatin μήλου από τον Πέτρο Συρίγο