Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μοτσαρέλα στικς από τον Τάσο Αντωνίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Τραγανά μοτσαρέλα στικς από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο ορεκτικό με μοτσαρέλα και χρυσαφένια, τραγανή κρούστα. Συνοδεύστε με κέτσαπ ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας και σίγουρα θα τα λατρέψετε!

Υλικά

60 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γραμμ. σιμιγδάλι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 αυγό
60 ml γάλα
200 γραμμ. σκληρή μοτσαρέλα
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
100 γραμμ. τριμμένη φρυγανιά ή panko
Κέτσαπ για το σερβίρισμα
Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Κόβετε τη σκληρή μοτσαρέλα σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 2 εκ.. Σε μεγάλο και βαθύ πιάτο αναμειγνύετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το σιμιγδάλι και με το αποξηραμένο δεντρολίβανο. Σε ξεχωριστό πιάτο αναμειγνύετε ένα φρέσκο αυγό με γάλα.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε αραβοσιτέλαιο, τόσο ώστε να κολυμπάνε τα μοτσαρέλα στικς σε αυτό. Περνάτε ένα ένα τα μοτσαρέλα στικς από το αλεύρι, στη συνέχεια από το μείγμα αυγού-γάλακτος και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.

Τηγανίζετε λίγα λίγα τα στικς στο ζεστό αραβοσιτέλαιο ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του σκεύους. Όταν ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, με τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Σερβίρετε τα μοτσαρέλα στικς ζεστά γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και με κέτσαπ.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Ανοιχτή πίτα σφολιάτας με κατίκι

Η συνταγή της ημέρας: Κοκκινιστά τυροκεφτεδάκια του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ψωμάκια μοτσαρέλας από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Τραγανές φλογέρες με τυρί

Η συνταγή της ημέρας: Μπαστούνια με τυριά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Ανάμικτα λαχανικά με τυρένια σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Βελουτέ σούπα τυριού με μπρόκολο

Η συνταγή της ημέρας: Τυρομπαλίτσες από τον Πέτρο Συρίγο