Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με πέστο, σπανάκι και μπρόκολο

Newsroom eleftherostypos.gr

Γνωρίζει πόσο πολύ σας αρέσουν τα ζυμαρικά, γι’ αυτό o Πέτρος Συρίγος προτείνει ριγκατόνι με μια απίστευτα νόστιμη σάλτσα πέστο από σπανάκι, μπρόκολο και τυριά!

Υλικά

120 γραμμ. μπρόκολο
300 γραμμ. ριγκατόνι
1 χούφτα σπανάκι baby
10 φυλλαράκια βασιλικό ή δυόσμο
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας καρύδια
3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα ή γραβιέρα
10 σπαράγγια
10 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
50 γραμμ. αρακά (προαιρετικά)
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Μπούκοβο

Διαδικασία

Κόβετε σε μπουκετάκια το μπρόκολο και τα βράζετε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζετε τα ζυμαρικά, 2 λεπτά λιγότερα από το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία. Σουρώνετε.

Βάζετε στο μούλτι το μπρόκολο, το σπανάκι, τα μυρωδικά, το σκόρδο, τα καρύδια και τα αλέθετε. Προσθέτετε ελαιόλαδο και χτυπάτε μέχρι να έχετε μια παχύρευστη κρέμα. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τα σπαράγγια, το μπέικον και τον αρακά.
Προσθέτετε το πέστο, αραιώνετε με λίγο νερό και αφήνετε να πάρει βράση. Προσθέτετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε. Αλατίζετε, προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένα μυρωδικά, λίγα καρύδια και μπούκοβο.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες

Η συνταγή της ημέρας: Πένες primavera από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με σαλάμι αέρος

Η συνταγή της ημέρας: Νιόκι πατάτας με μανιτάρια

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα φούρνου με τόνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ραβιόλι με σάλτσα ντομάτας, κιμά και φέτα

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με κοτόπουλο και πιπεριές

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονάδα φούρνου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά λιγκουίνι με σολομό και μανιτάρια

admin