ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι

Newsroom eleftherostypos.gr

Έχετε βαρεθεί να τρώτε κοτόπουλο μαγειρεμένο με το κλασικό τρόπο; Ο Πέτρος Συρίγος προτείνει μια τέλεια συνταγή με άρωμα Ινδίας, συνδυάζοντας το αγαπημένο μας κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι!

Υλικά

1 κοτόπουλο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 φύλλο δάφνης
500 γραμμ. ρύζι μπασμάτι
300 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών προαιρετικά

Διαδικασία

Κόβετε το κοτόπουλο σε 6-8 κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το κάρυ, το κύμινο, το κορν φλάουρ και ανακατεύετε. Κόβετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε φέτες.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε, σε ελαιόλαδο, τα κομμάτια κοτόπουλο και όταν πάρουν χρυσό χρώμα βγάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, τον γλυκάνισο και σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το κοτόπουλο μέσα, σβήνετε με τον χυμό από το λεμόνι και προσθέτετε 1 λίτρο νερό και τον κύβο κοτόπουλο. Βράζετε για 45 λεπτά έως 1 ώρα περίπου, ελέγχοντας αν χρειαστεί νερό.

Τέλος σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, προσθέτετε λίγες κουταλιές από τη σάλτσα της κατσαρόλας και ανακατεύετε. Με αυτόν τον τρόπο δένετε τη σάλτσα σας και τη βάζετε πάλι στην κατσαρόλα.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μπιφτέκια κοτόπουλο με σαλάτα πλιγούρι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

5 διαφορετικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι

Η συνταγή της ημέρας: Παστιτσάδα με κοτόπουλο από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Κι όμως! Με αυτή την πίτσα θα δείτε τη ζυγαριά να κατεβαίνει

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικό και πανεύκολο σνίτσελ

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Χαβανέζικο κοτόπουλο από τον Πέτρο Συρίγο

Τελικά το κοτόπουλο βοηθά στο αδυνάτισμα; Η ειδικός απαντά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τραγανό κοτόπουλο με κρούστα μπαχαρικών

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Σνίτσελ κοτόπουλου με πουρέ

Κατερίνα Θεοδωροπούλου