Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι

Newsroom eleftherostypos.gr

Έχετε βαρεθεί να τρώτε κοτόπουλο μαγειρεμένο με το κλασικό τρόπο; Ο Πέτρος Συρίγος προτείνει μια τέλεια συνταγή με άρωμα Ινδίας, συνδυάζοντας το αγαπημένο μας κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι!

Υλικά

1 κοτόπουλο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 φύλλο δάφνης
500 γραμμ. ρύζι μπασμάτι
300 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών προαιρετικά

Διαδικασία

Κόβετε το κοτόπουλο σε 6-8 κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το κάρυ, το κύμινο, το κορν φλάουρ και ανακατεύετε. Κόβετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε φέτες.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε, σε ελαιόλαδο, τα κομμάτια κοτόπουλο και όταν πάρουν χρυσό χρώμα βγάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, τον γλυκάνισο και σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το κοτόπουλο μέσα, σβήνετε με τον χυμό από το λεμόνι και προσθέτετε 1 λίτρο νερό και τον κύβο κοτόπουλο. Βράζετε για 45 λεπτά έως 1 ώρα περίπου, ελέγχοντας αν χρειαστεί νερό.

Τέλος σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, προσθέτετε λίγες κουταλιές από τη σάλτσα της κατσαρόλας και ανακατεύετε. Με αυτόν τον τρόπο δένετε τη σάλτσα σας και τη βάζετε πάλι στην κατσαρόλα.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες

H συνταγή της ημέρας: Μους γιαουρτιού από τον Τάσο Αντωνίου

H συνταγή της ημέρας: Μπουτάκια κοτόπουλου με σουσάμι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κάρυ από τον Έκτορα Μποτρίνι

Η συνταγή της ημέρας: Κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού

Η συνταγή της ημέρας: Ανάσταση με μαγειρίτσα κοτόπουλου

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με κοτόπουλο και πιπεριές

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο στη γάστρα με κριθαράκι

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικός γύρος από τον Τάσο Αντωνίου