Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι

Newsroom eleftherostypos.gr

Έχετε βαρεθεί να τρώτε κοτόπουλο μαγειρεμένο με το κλασικό τρόπο; Ο Πέτρος Συρίγος προτείνει μια τέλεια συνταγή με άρωμα Ινδίας, συνδυάζοντας το αγαπημένο μας κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι!

Υλικά

1 κοτόπουλο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 φύλλο δάφνης
500 γραμμ. ρύζι μπασμάτι
300 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών προαιρετικά

Διαδικασία

Κόβετε το κοτόπουλο σε 6-8 κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το κάρυ, το κύμινο, το κορν φλάουρ και ανακατεύετε. Κόβετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε φέτες.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε, σε ελαιόλαδο, τα κομμάτια κοτόπουλο και όταν πάρουν χρυσό χρώμα βγάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, τον γλυκάνισο και σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το κοτόπουλο μέσα, σβήνετε με τον χυμό από το λεμόνι και προσθέτετε 1 λίτρο νερό και τον κύβο κοτόπουλο. Βράζετε για 45 λεπτά έως 1 ώρα περίπου, ελέγχοντας αν χρειαστεί νερό.

Τέλος σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, προσθέτετε λίγες κουταλιές από τη σάλτσα της κατσαρόλας και ανακατεύετε. Με αυτόν τον τρόπο δένετε τη σάλτσα σας και τη βάζετε πάλι στην κατσαρόλα.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μπανάνες με παγωμένο γιαούρτι

Η συνταγή της ημέρας: Παστίτσιο με λιαστή ντομάτα και μπεσαμέλ γιαουρτιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Ρόφημα που τα σπάει με μήλο, κανέλα και γιαούρτι – Μείνετε μισή μέχρι τον Αύγουστο

Ανδρέας Ντίνης

Η συνταγή της ημέρας: Μπουκιές κοτόπουλου με καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή της ημέρας: Πλεξούδες σφολιάτας με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Το ερώτημα που μας… απασχολεί: Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα; – Έρευνα δίνει την απάντηση

Tinad

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Το γιαούρτι στη δίαιτα των διαβητικών – Τι να προσέξετε

Ανδρέας Ντίνης

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανητό κοτόπουλο από τον Πέτρο Συρίγο