Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μάφινς με φράουλες και μπανάνα

Newsroom eleftherostypos.gr

Η εβδομάδα ξεκινά γλυκά με μάφινς με φράουλες και μπανάνα. Το αποτέλεσμα γευστικό και πεντανόστιμο, θα ξετρελάνει και τα παιδιά σας.

Υλικά

2 μπανάνες λιωμένες με το πιρούνι
1 φλιτζ. φράουλες κομμένες σε μικρά κομματάκια, ανακατεμένες με 2 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
½ φλιτζ. ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ φλιτζ. γάλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα αυγά με τις μπανάνες, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα και το βούτυρο.

Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις φράουλες και τις ενσωματώνετε στο μίγμα απαλά. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα για μάφινς. Με ένα κουτάλι τοποθετείτε το μίγμα στις θήκες μέχρι τα 2/3 του ύψους τους. Ψήνετε για 20 – 25 λεπτά.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μάφινς πατάτας με στήθος κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Παστίτσιο σε θήκες μάφιν για να ξετρελάνετε τους καλεσμένους σας

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Εύκολη γρανίτα φράουλα από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μιλφέιγ με φράουλες του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ρολάκια κανταΐφι από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Εξαγωγές: Στροφή στα ελληνικά φρούτα και λαχανικά λόγω… κορωνοϊού – Μονόδρομος οι «πράσινες λωρίδες» για ομαλή διακίνηση

Δημήτρης Ντόγκας

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολος και αρωματικός σπιτικός χαλβάς

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Γλυκό χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και θερμίδες – Θα ξετρελαθείτε

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακός μπακλαβάς

Κατερίνα Θεοδωροπούλου