Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μάφινς με φράουλες και μπανάνα

Newsroom eleftherostypos.gr

Η εβδομάδα ξεκινά γλυκά με μάφινς με φράουλες και μπανάνα. Το αποτέλεσμα γευστικό και πεντανόστιμο, θα ξετρελάνει και τα παιδιά σας.

Υλικά

2 μπανάνες λιωμένες με το πιρούνι
1 φλιτζ. φράουλες κομμένες σε μικρά κομματάκια, ανακατεμένες με 2 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
½ φλιτζ. ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ φλιτζ. γάλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα αυγά με τις μπανάνες, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα και το βούτυρο.

Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις φράουλες και τις ενσωματώνετε στο μίγμα απαλά. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα για μάφινς. Με ένα κουτάλι τοποθετείτε το μίγμα στις θήκες μέχρι τα 2/3 του ύψους τους. Ψήνετε για 20 – 25 λεπτά.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μηλόπιτα στο τηγάνι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με κινόα, κέιλ και φράουλες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Μους γιαουρτιού από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Γιαουρτόπιτα με σιρόπι από τον Τάσο Αντωνίου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Νόστιμο και light γιαουρτογλυκό

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο γλυκό με μπισκότα και λεμόνι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αυγοφέτες με κρέμα τυριού και φράουλες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο εύκολη τούρτα Σαρλότ με φράουλες

Μειώθηκε η ποινή για τις «ματωμένες» φράουλες της Μανωλάδας

Evanthia Karra