ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H συνταγή της ημέρας: Μους γιαουρτιού από τον Τάσο Αντωνίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Αέρινη μους γιαουρτιού με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Δροσερό και απολαυστικό επιδόρπιο, που μπορείτε να ετοιμάσετε γρήγορα χρησιμοποιώντας μόλις 4 υλικά που έχετε στο ψυγείο σας.

Υλικά

180 ml γάλα
100 γραμμ. κουβερτούρα
500 ml στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Διαδικασία

Σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε γάλα και προσθέτετε την κουβερτούρα. Ανακατεύετε με το σύρμα, όσο το σκεύος είναι στη φωτιά. Θέλετε να λιώσει η κουβερτούρα και να ενωθεί με το γάλα.

Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχετε μια απαλή και βελούδινη, ομοιόμορφη μους.

Σερβίρετε σε μπολ. Μεταφέρετε το γλυκό στο ψυγείο να δέσει για 2 ώρες. Στη συνέχεια γαρνίρετε με θρυμματισμένη κουβερτούρα. Σερβίρετε τη μους κρύα.

Προτεινόμενα για εσάς

H συνταγή της ημέρας: Πανεύκολος χαλβάς από τον Πέτρο Συρίγο

5 διαφορετικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι

Η συνταγή της ημέρας: Μπανάνες με παγωμένο γιαούρτι

Η συνταγή της ημέρας: Παστίτσιο με λιαστή ντομάτα και μπεσαμέλ γιαουρτιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Ρόφημα που τα σπάει με μήλο, κανέλα και γιαούρτι – Μείνετε μισή μέχρι τον Αύγουστο

Ανδρέας Ντίνης

Η συνταγή της ημέρας: Δροσερό γλυκό με σπιτικό ζελέ δαμάσκηνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Το γιαούρτι στη δίαιτα των διαβητικών – Τι να προσέξετε

Ανδρέας Ντίνης

Ένα καλοκαιρινό γλυκό με κρέμα τυριού που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Tinad

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ καραμέλας από τον Τάσο Αντωνίου