Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Πουρές γλυκοπατάτας με λίγα υλικά

Newsroom eleftherostypos.gr

Η γλυκοπατάτα είναι από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα. Γι’ αυτό φτιάξτε αυτόν τον υπέροχο πουρέ, που θα λατρέψουν και τα παιδιά σας.

Υλικά

2 γλυκοπατάτες
2 πατάτες
1½ φλιτζ. γάλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Ξεφλουδίζετε τις γλυκοπατάτες και τις πατάτες και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Ρίχνετε τα κομμάτια σε κατσαρόλα μαζί με το γάλα και τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό.

Αφαιρείτε τις πατάτες και τις πολτοποιείτε με τον μύλο του πουρέ. Προσθέτετε όσο γάλα θέλετε προκειμένου να έχετε την επιθυμητή υφή. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε, μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Νιόκι πατάτας με μανιτάρια

Η συνταγή της ημέρας: Κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ πατάτας

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτες

Η συνταγή της ημέρας: Φασολάδα με μπέικον και πατάτες

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολος πουρές πατάτας από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου