ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μπουγάτσα σε ρολάκια από τον Τάσο Αντωνίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Μπουγάτσα σε ρολάκια από τον Τάσο Αντωνίου. Τραγανό, βουτυρένιο φύλλο και μοσχομυριστή, αφράτη κρέμα που θα λατρέψουν όλοι. Αν θέλετε μπουγάτσα εδώ και τώρα, αυτή η συνταγή είναι για σας.

Yλικά

1 λίτρο γάλα πλήρες
200 γραμμ. ζάχαρη
170 γραμμ. σιμιγδάλι ψιλό
10 φύλλα κρούστας
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε πλήρες αγελαδινό γάλα. Προσθέτετε ζάχαρη και ανακατεύετε. Αφού ζεσταθεί το μείγμα, προσθέτετε το σιμιγδάλι.

Ανακατεύετε ζωηρά με ξύλινη κουτάλα, να διαλυθεί το σιμιγδάλι στο γάλα. Μετά από λίγα λεπτά, το μείγμα θα αρχίσει να δένει και να γίνεται παχύρευστο. Προσθέτετε λιωμένο βούτυρο που θα δώσει ακόμη πιο υπέροχο άρωμα στην κρέμα σας. Ανακατεύετε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Διπλώνετε ένα φύλλο κρούστας στη μέση. Βουτυρώνετε τα φύλλα. Τυλίγετε τις δυο άκρες αριστερά και δεξιά του φύλλου. Βάζετε μια κουταλιά από την κρέμα στην κάτω πλευρά του φύλλου. Τυλίγετε το φύλλο σε σφιχτό ρολό. Πιέζετε στο τέλος για να μην ανοίξει το ρολό. Μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Βουτυρώνετε τα ρολά μας καλά.

Ψήνετε για 30-35 λεπτά. Ξεφουρνίζετε και πασπαλίζετε από πάνω με άφθονη ζάχαρη άχνη και τριμμένη κανέλα.

Προτεινόμενα για εσάς

Μπουγάτσα: Η light εκδοχή της που θα λατρέψετε – Χωρίς ζάχαρη

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μπουγάτσα με κιμά και κασέρι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με άχνη και κανέλλα