Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Τσιπούρα γεμιστή με πουρέ πατάτας και σπανάκι

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σερβίρει τσιπούρα γεμιστή με πουρέ πατάτας και σπανάκι. Ένα πιάτο-γλύκισμα και διαφορετικό από τον τρόπο που μαγειρεύομε την τσιπούρα.

Υλικά

2 τσιπούρες
2 μεγάλες πατάτες βρασμένες
80 ml ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 γραμμ. σπανάκι φύλλα
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία

Πλένετε τις τσιπούρες και με ένα μαχαίρι τις σχίζετε προσεκτικά από το κεφάλι προς την ουρά. Αφαιρείτε προσεκτικά τα κόκαλα της ραχοκοκαλιάς και το σκελετό του ψαριού.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν για 3-4 περίπου λεπτά. Προσθέτετε τα φύλλα σπανακιού και σοτάρετε για μερικά λεπτά ακόμη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Καθαρίζετε τις βρασμένες πατάτες και τις τοποθετείτε στο πολυμίξερ. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μείγμα κρεμμυδιών-σπανακιού, αλάτι, πιπέρι και πολτοποιείτε τα υλικά χωρίς όμως να γίνουν λείος πολτός.

Ανοίγετε τις τσιπούρες στη μέση και τις γεμίζετε με τον πουρέ πατάτας. Τις τοποθετείτε σε ένα μικρό ταψί και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180, για 30 περίπου λεπτά. Σερβίρετε τις τσιπούρες ζεστές συνοδεία σαλάτας.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Γαύρος ψητός με λαχανικά στο φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Μυρίζει… ψαρίλα; Το κόλπο με κανέλα και μήλο που θα την διώξουν από το σπίτι σου

Tinad

Η συνταγή της ημέρας: Φιλέτο λαβράκι στο φούρνο με σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μπακαλιάρος τηγανητός από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Φιλέτο ψαριού με πιπεριές και ντομάτα

Η συνταγή της ημέρας: Ψαρόσουπα με ροφό και λαχανικά

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη ψαρόσουπα με λίγα υλικά

Η συνταγή της ημέρας: Τσιπούρα στο φούρνο με σάλτσα λαχανικών

Η συνταγή της ημέρας: Ζουμερό ψάρι στη λαδόκολλα από τον Τάσο Αντωνίου