Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μαρμελάδα μήλου με κανέλα

Newsroom eleftherostypos.gr

Αυτή την περίοδο που μένουμε σπίτι και περνάμε πολλές ώρες της ημέρας στην κουζίνα, τι καλύτερο από το να φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα μήλου με κανέλα.

Υλικά

10 μήλα
1 σφηνάκι κονιάκ
Το 80% του βρασμένου προϊόντος ζάχαρη άσπρη
1 ξυλάκι κανέλα
Χυμός από ½ λεμόνι
2 φλιτζ. νερό

Διαδικασία

Πλένετε καλά τα μήλα και τα καθαρίζετε από φλούδια και σπόρους. Τα κόβετε σε κυβάκια και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κονιάκ και ελάχιστο νερό.

Βάζετε την κατσαρόλα στο μάτι σε όχι υψηλή θερμοκρασία και αφήνετε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Στη συνέχεια, τα πολτοποιείτε με ένα πιρούνι, κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Ζυγίζετε το προϊόν που έχετε και αναλόγως βάζετε το 80% ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και το λεμόνι. Ανακατεύετε καλά και ανάβετε πάλι το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις δέσει, είναι έτοιμη. Τη μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα και τη φυλάτε στο ψυγείο.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα και γευστικά βουτήματα πτι φουρ

Η συνταγή της ημέρας: Ζεστό αρωματικό ρόφημα μήλου με κανέλα

Η συνταγή της ημέρας: Μιλφέιγ με μήλο από τον Κυριάκο Μελά

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ γεμιστό με μαρμελάδα από τον Τάσο Αντωνίου

H συνταγή της ημέρας: Μαρμελάδα φράουλας από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μαρμελάδα μήλου

Συνταγή της ημέρας: Η πιο εύκολη μαρμελάδα λεμονιού από τον Πέτρο Συρίγο