ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ πατάτας

Newsroom eleftherostypos.gr

Η τέλεια πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι είναι το κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ πατάτας.

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες λιωμένες σκόρδο
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
400 γραμμ. ντομάτα τριμμένη στον τριφτή
2- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανό
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι & πιπέρι
Πουρές πατάτας

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετε το κρέας. Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν καλά, ξαναρίχνετε το κρέας.

Πλένετε τις ντομάτες και τις προσθέτετε ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη ή προσθέτετε απευθείας την τριφτή ντομάτα. Κατόπιν προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τη δάφνη.

Σιγοβράζετε για 45-50΄. Βράζετε για 5΄ και ρίχνετε το μαϊντανό. Ανακατεύετε και σερβίρετε το κοκκινιστό με πουρέ πατάτας, έτοιμο ή σπιτικό.

Προτεινόμενα για εσάς

H συνταγή της ημέρας: Noodles με μοσχάρι και ανάμεικτα λαχανικά

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσιο νουά με πατάτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κρεατόσουπα από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι: Μοσχαράκι με κριθαράκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι λεμονάτο με πολίτικο ρύζι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Φασόλια πλακέ με μοσχάρι και πιπερίτσες τουρσί

Η συνταγή της ημέρας: Κοκκινιστό μοσχαράκι μελωμένο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πουρές γλυκοπατάτας με λίγα υλικά

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι νουά λεμονάτο με λαχανικά