Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ πατάτας

Newsroom eleftherostypos.gr

Η τέλεια πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι είναι το κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ πατάτας.

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες λιωμένες σκόρδο
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
400 γραμμ. ντομάτα τριμμένη στον τριφτή
2- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανό
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι & πιπέρι
Πουρές πατάτας

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετε το κρέας. Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν καλά, ξαναρίχνετε το κρέας.

Πλένετε τις ντομάτες και τις προσθέτετε ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη ή προσθέτετε απευθείας την τριφτή ντομάτα. Κατόπιν προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τη δάφνη.

Σιγοβράζετε για 45-50΄. Βράζετε για 5΄ και ρίχνετε το μαϊντανό. Ανακατεύετε και σερβίρετε το κοκκινιστό με πουρέ πατάτας, έτοιμο ή σπιτικό.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κοκκινιστό μοσχαράκι μελωμένο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πουρές γλυκοπατάτας με λίγα υλικά

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι νουά λεμονάτο με λαχανικά

Η συνταγή της ημέρας: Πίτα με μοσχάρι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Mοσχαράκι με μελιτζάνες

Η συνταγή της ημέρας: Πιλάφι με το πιο ζουμερό μοσχαράκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι στιφάδο με μελιτζάνες

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολος πουρές πατάτας από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου