Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Τραγανές κροκέτες μπακαλιάρου

Newsroom eleftherostypos.gr

Παραμονές της 25ης Μαρτίου και αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για τις πιο τραγανές κροκέτες μπακαλιάρου.

Υλικά

½ κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
½ κιλό πατάτες
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 αβγά
Αλεύρι για το τηγάνι
100 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
Λάδι για τηγάνισμα

Διαδικασία

Μουσκεύετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου από το βράδυ σε μπόλικο νερό. Μεταφέρετε στη φωτιά και μόλις αρχίσουν να βράζουν αποσύρετε. Αφού κρυώσουν ελαφρά, στραγγίζετε και διαλύετε σε κομμάτια με ένα πιρούνι.

Εν τω μεταξύ βράζετε τις πατάτες στην κατσαρόλα με τη φλούδα. Όταν μαλακώσουν και τρυπιούνται με ένα πιρούνι, τις καθαρίζετε και τις λιώνετε στη μηχανή του πουρέ. Ανακατεύετε τον πουρέ, τον μπακαλιάρο και τα κρεμμυδάκια.

Προσθέτετε επίσης ένα-ένα τα αβγά (κρατώντας το ασπράδι από το ένα) και δουλεύετε καλά το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Το αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθετε το μίγμα σε κροκέτες και το περνάτε από το ασπράδι που το έχετε χτυπήσει με λίγο λάδι. Βουτάτε στη φρυγανιά και τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κροκέτες σολομού από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Η συνταγή της ημέρας: Μπακαλιάρος τηγανητός από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Μπακαλιάρος με κουρκούτι από τον Πέτρο Συρίγο