Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κουβερτούρα

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει σιμιγδαλένιο χαλβά με κουβερτούρα και καρύδια, νηστίσιμο και νόστιμο. Η τέλεια πρόταση για επιδόρπιο.

Υλικά

Για το σιρόπι
4 φλιτζ. νερό
2 φλιτζ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
1 πορτοκάλι, τη φλούδα
1 βανίλια, σκόνη
3 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
1 φλιτζ. μέλι

Για το χαλβά
220 ml ελαιόλαδο
500 γραμμ. σιμιγδάλι χονδρό
100 γραμμ. καρύδια, χοντροκομμένα
150 γραμμ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη

Διαδικασία

Για το σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τη φλούδα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το κακάο, βράζετε για 5 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το μέλι, ανακατεύετε και αφήνετε το σιρόπι στην άκρη. Μόλις κρυώσει αρκετά το σιρόπι, αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλας.

Για το χαλβά: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και αμέσως ρίχνετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε καλά με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι το σιμιγδάλι να αλλάξει χρώμα και να καβουρδιστεί. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τα καρύδια, την κουβερτούρα και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνετε προσεκτικά το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Επιστρέφετε την κατσαρόλα στη φωτιά σε χαμηλή ένταση και ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα πλαϊνά της κατσαρόλας. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας, σκεπάζετε με το καπάκι κι αφήνετε το χαλβά να κρυώσει λίγο.

Μεταφέρετε το χαλβά σε μακρόστενη φόρμα, που πριν βρέξαμε πολύ καλά το εσωτερικό της. Πιέζετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να μην αφήσει κενά και όταν κρυώσει εντελώς, ξεφορμάρετε το χαλβά και σερβίρετε.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Brownies σοκολάτας σε 10’

Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες του 10λεπτου από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Χαλβάς σιμιγδαλένιος και σιροπιαστός

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Εύκολες καριόκες από τον Τάσο Αντωνίου

admin

Η συνταγή της ημέρας: Τα πιο εύκολα μπισκότα σοκολάτας

Η συνταγή της ημέρας: Τρουφάκια με διπλή σοκολάτα

Η συνταγή της ημέρας: Θεϊκά τρουφάκια με κακάο