Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σουπιές με πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Σουπιές με πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη νηστίσιμη συνταγή για σουπιές μαγειρευτές στην κατσαρόλα με πατάτες. Δοκιμάστε τη!

Υλικά

12 σουπιές καθαρισμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
200 γραμμ. μπαγιάτικο ψωμί
Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
300 ml νερό
100 γραμμ. ελαιόλαδο
250 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
500 γραμμ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μπολ ανακατεύετε το σκόρδο, το ψωμί, τον μαϊντανό και 100 ml νερό. Αφήνετε για λίγο να μουλιάσει το ψωμί. Στη συνέχεια στραγγίζετε το περιττό νερό και με τα χέρια ζυμώνετε το μείγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Γεμίζετε τις σουπιές με το μουλιασμένο ψωμί.

Σε φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τις σουπιές και αλατοπιπερώνετε. Κατόπιν προσθέτετε τη μισή ποσότητα από τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνετε στη φωτιά να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.

Προσθέτετε τις πατάτες και ανεβάζετε σε δυνατή φωτιά. Αφήνετε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά. Κατεβάζετε σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το νερό και τις υπόλοιπες ντομάτες. Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 35-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σερβίρετε τις σουπιές με πατάτες ζεστές.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ με μανιτάρια, πατάτες και γιαούρτι

Η συνταγή της ημέρας: Πατατοσαλάτα με μπέικον και σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα μπιφτεκάκια με μοτσαρέλα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα μπιφτεκάκια με μοτσαρέλα

admin

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες ογκρατέν από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Λεμονάτες πατάτες με χωριάτικα λουκάνικα

Η συνταγή της ημέρας: Μελωμένο χοιρινό μπούτι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με πατάτες σε σακούλα

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο εύκολο μπριάμ